FÖDELSEDAG numero 20 !

De e ingen vanlig dag för det e min födelsedag, hurra hurra hurra !

Jag fyllde 20 år igår, den 30 december 2009. En av dom sista dagarna..typ den sista dan i 2009. HALLELUJA eller någe. Jag blev väckt av mor o far när dom sjöng, kommer itne avslöja om det var fint eller inte. Men kan ju säga direkt, att en sångkarriär borde inte vara på tal ! Men paket fick jag, 2 bövker, en dataväska+mus och en portabel hårddisk på 500GB, inte helt fel må jag säga.

Sen fick vi frukostbesök x 2. En av dom var iaf Elin, min kära syster, hon satt vid bordet i en liten låda(dator)..via SKYPE, ja där satt hon å titta på oss när vi åt både frukost och tårta. Av henne fick jag SKITTLES, MY FAVORITE CANDY o ett par shorts..å typ jätte mkt TIMTAM !

Sen så skulle jag såklart in till stan. Vi åkte till Gränby å sådär. Det blev såklart systemet för min del..har längtat efter den här dagen pga av detta, men aa..de va lite kul, men inte SÅÅ kul :) dom gratta mej iaf, så de va ju lite trevligt ! När jag okm hem så var Yvonne, Reine och Dennis här, vi tittade på bilder från när Reine å Pappa va i New York..och Dennis gjorde så min dator jobbar lite snabbare !! Fick en kniv inkl skärbräda och en litenliten mini junior absolut vodka ! :)

Senare kom det lite folk, mucho bien..fick många fina saker ! Efter några öllekar och sanning o kånka så åkte vi taxi in till stan och  knata in på KALAS..första gågnen för min del och det va riktigt skoj faktist. Det va ju inte mkt folk men endå skoj. Typ 20 killar och sen kom vårat sällskap på 7 damer och 2 killar :) skojskoj ! Fick skjuts hem av Stavis, så de va najs, att komma hem utan att förfrysa på väg hem från stationen..

Idag äre ju föfan NYÅR..som iofs alltid kommer efter min födelsedag, men vafan..NYÅR, slut på 2009 och en början på ett nytt år..och förhoppningsvis ett mkt roligare år, om det nu går :) Studenten och Bulgarien går nog inte att klå.. ;)

men who knows, only time will tell !

Snart så

For till stan med lindalie o natalie..det va inte så mkt folk som jag hade trott, men endå så man tog i och nästan snubblade på människan som stod bröve när man skulle vända på sej. Och de va så förbannat varmt överallt, herre jävlar. Jackan åkte av några ggr kan jag lova !
Hittade en kortärmad koftliknande grej, blommiga leggins, en nyårsklänning/tunika (som förövrigt blev i strl 44) men allt som fanns hängde ute, så jag fick köpa den iaf..ju större ju bättre..?! blidde även ett litet bälte till :) det ska jag nog ha på nyår kanske !
Ååå så lämna ja in mina skor på lagning :)

På vägen tillbaka till bilen så halkade jag rätt ner i en vattenpöl, haha. Min shoppingpåse bah flög..har en förbanant bra känsla av att det inte såg för graciöst ut när ja drutta på rumpan där, splash ner i vattnet. Fick blöta strumpor och leriga byxor..elelr itne leriga, dom blev mest sådär slasksmutsiga, smågrusigt på någe sätt. Usch.
Ishotellet uppe i norr !Tänkte att denna bild passade in. Eftersom jag druttade på rumpan och halkar gör man på is, och is är huvudingrediensen i Ishotellet , så aaa, passa in :)

Sitter nu här i Elins rum, tittade precis på Tsunami programmet på 2an. Förbannat bra, tycker sådant är jätteintresant, naturkatastrofer. Men fällde nästan en tår eller två när man fick se privata filmer från 26 dec 2004. Kan itne fatta hur läskigt det måste ha varit. Det var även en heminspelad film från det hotell vi bott på när vi va på Phi Phi Island innan tsunamin..jag kände igen fontänen som va i poolen. Blir en helt annan grej när man verkligen känner igen sej, när jag har suttit på den stranden och bodde nästintill i det rum som dom stod o filmade ifrån ! Blir en helt annan grej, men tackar endå han däruppe, inte för att jag helt plötsligt blev religiös nu, för att man itne förlorade några nära eller kära. Det va ju endå lixom över 500 svenskar som dog. Och vi ska itne snacka om alla andra tiotusentals som miste livet..blir bara sorgligt då.. 

Bröllopsfotografen..

Ännu en dag i vårt kalla Svea rike..är precis hemkommen från Biografen Royal i Uppsala. Jag mamma pappa o Monica gick på den svenska filmen BRÖLLOPSFOTOGRAFEN. En bra film faktist. Handlar om Robin, han är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där. Innan käkade vi middag hos Monica i hennes fina lägenhet.

Imorgon vill jag in till stan på REAn..men aa :) får se hur det blir med det, för jag gillar att sova ganska länge också..fast märkte idag att ena klacken på mina skor har lossnat, den där lilla plastbiten som skyddar, så får in å fixa den imorgon då.. :)

Och på onsdag, på onsdag mina vänner fyller jag systemet. Ska bli mucho bien !! Åååå justeja. Ja snacka med min snygga kompis Ana Mattos från Brasilien, hon ska försöka komma hit till midsommar och sen resa runt lite i europa, typ se storstäderna ..Paris Rom kanske :) Sen ska jag följa med henne till sitt sköna gröna land..hennes stad, Belo Horizonte, och sen hennes beach house vid Rio De Janeiro! tror ni jag e taggad eller !? svaret e typ..JA!

Annandagen är det va..?!

Precis..dan efter dan efter julafton. Jag har typ precis vaknat, klockan stod på 12.40..förstår inte varför mor o far inte väkte mej, men det ska jag itne klaga över för de va skönt som tusan att få sova ut lite granna, hela min högra halva hade dock somnat..
 Igår blev en inte så händelserik dag till en början. Vattnet sipprade ur kranen i köket så pappa ringde å fråga vad som pågick. Det var tydligen en vattenläcka nere vid järnvägen, så typ våra sida var vattenlös några timmar. Så det kom en vattentank till plommonvägen med vatten i :) Sen gick jag o far en trevlig prommenix runt knivsta, eller aa..över bron ner till byn å hem.

Sen när mamma kom hem så åkte vi och käka middag hos bekanta, det var mucho nice. God Jansson hade dom! Senare, eftersom det va annandagen så stod det party på listan. Så jag gick till stavis, där var även Elin, å sen kom den söta pricken Michis. Vi rökte vattenpipa o hade allmänt trevligt :) sen drog vi oss till Ängby Krog..som vanligt :P men där var trevligt också. Efterfest..vilken skulle man välja?! Jag som bor borta i Ängby tycker det e liiite drygt att knata hemmåt från en efterfest ända bortifrån Thunman, så jag gick hem, bra val för ja va så himlans trött..sov ju somsagt till 12.40, inget jag gör varje dag !

Julaftons afton

Julafton är kommen och snart förbi. Mamma sitter o snarkar i fotöljen och jag o pappa tittar på Karl-Bertil Jonssons julafton samtidigt som vi äter risalamalta med saftsås. Världens godaste grejj. Tomtegröt blandat med grädde och saftsås..underbart !
Dagen började med en full strumpa hängandes på dörrhandtaget full av 2 tidningar, 3 paket tuggummin och 2 trissisar..mamma jobbade så det var jag o pappa som fixa runt. Pratade med Elin i Australien. Hon tycker de e konstigt att fira jul utan snö, väldigt förbannat varm och fira det imorgon med att käka 2kg räkor som dom köpt. Vart har dom gömt julstämningen någonstans ?

Öppning av klappar har precis skett, jag fick 11 par strumpor.. en liten handväska, en såndär reseplånka där man kan ha pass å grejjs, pengar och en bok ! Inte fy skam..fast lite väl många mjuka paket. Men jag fyller ju år på Onsdag, muy bien I would say.  Av mej så fick pappa ett par sockor som har värmeslingor vid tårna..så nu slipper farsgubben klaga över sina frussna tossingar var o varannan minut :)

Det var min jul det, inte för mkt julmat..men lite för mkt julmust känner jag..

Jag är en hjäälteee, jag är en hjäältee med sväärd...komann !

Ey, tittade på trolltider igår med lina o curra, därav den fina överskriften. Där kotten ska klå det stora bergatrollet som tagit daisy..då är han en hjälte och sjunger en fin liten hjältesång. :) Trolltider är en hejdundare till adventskalender. Lite oldie men förbannat bra !  haha aa de e den fan !
Vi va hemma hos lina i hennes mysiga studentkoridor, lagade tacos ohc tittade på trolltider. Koridoren var näst intill tom, förutom johannes och hans kötbullekompis, som tydligen lagar världens godaste köttbullar. Det påminde mej om att pappa lagade köttbullar igår från ett nytt recept i någon tidning. Dom blev så äckliga att han, han slängde dom faktist.

Jobbade igår också, 5-14..najs. Typ de enda passet jag fått i jul och det suger lite lite. Samåkte med pappa till ARN, han började 5.15. Julrusch, men en behaglig sådan, antar att vi va såpass många att det spred ut sig ganska bra. Hade ngt att göra hela tiden men aa, de va skönt att jobba :) satt itne ner på hela dagen, förutom lunchen..! Många försenaingar och några inställda plan. Fick 60 kr i dricks också, inte varje dag det. Från bankok tog ja hand om en snubbe vars hälsena gått av när han spelat tennis, även en dam vars man dött där nere..fyfan va jobbigt de måste ha varit !
När jag skulle åka hem, virrig som jag var, satte jag mej på fel upptåg, för Uplandsväsby ser ju nästan ut som uppsala. Jag täntke dom bytt spår pga någonting, meeeen nej..den gick till upl vsby. Så jag kom hem väldigt mkt senare. Sen när jag knatar hem så tar jag en lite genväg, å där framför så åker pappa förbi i bilen, FAN..å de va snorkallt ute ju. Sen fick ja massa snö i skorna..ingen bra promenad hem aks jag säga :P

I måndags lagade jag paj, den blev jättegod faktist. Paj e lite av min grej när det gäller matlagning..tycker jag själv iaf :) Men den var godkänd av mor o far så de e ju bra. Pratade med elin också, hon hade det varmt och skönt, 39 grader här om dan..jävla omställelse till här där det var -18. Det ska bli konstigt att fira jul utan henne..vem ska jag klämma på alla paketen med?! Vi har iofs firat utan varandra förut, men endå..itne samma grej, då bodde jag ju i ett hus med 6 ungar..jätte många jag kunde klämma paketen med !

Julen är här

Tittar på The Grinch, asbra. Man får lixom julstämning, men endå inte..:) hade dock planerat attdra mej ut och åka pulka i sunnerstabacken men ingen har tid och det e inge kul att åka själv. men de e ju faktist perfekta vädret för lite pulkaåkning, lite lagom kallt sådär o ingen blötsnö !
Mamma o pappa är och julhandlar..får se hur många kassar dom har med sej hem, kan bli spännande..

jabadabadooooo

Tomten, aka Gabrielsson kom. Vi hade julklappsutdelning i plutonen. Alla hade fått ett varsit namn att köpa en present till för minst 30 kr. Jag, Bodin och..tomten..pyntade en hemagjord gran av allt vi hittade i städförrådet och så använde vi 2 fina handdukar (gröna). Sen körde vi igång. Tomten kom och allas barnasinne kom fram. Många paket i alla dess former. Själv fick jag en DVD film, ONDSKAN. Har hört av en liten fågel att det var Kindström som köpt den till mej :)
Blomman fick en golvmopp, kan vara ett bra tecken på att han kanske ska hjälpa till och städa på morgarna, jag vet inte, men det e bara vad jag tror :P Selander och Holmlund fick en varsin pinnhäst eller va det heter, haha..fina va dom iaf. Magnusson fick lite smink, Fonselius fick en sticksåg..ja, många udda grejjer fanns det !

Onsdagskväll, dan innan julavslutningen hade vi 'julmiddag' med plutonen + befälen..i civila kläder. Vi åt buffet på en grekisk resturang, de va gott, speciellt tzatzikin :) På varje bordsplacering stod det en grejj man skulle göra under hela middagen, Blanke skulle snacka skånska, Horneman skulle ställa sig upp och skrika manöver varje gång personen till vänster drack, jag skulle prata om mej själv i 3e person och Homlund skulle ta mat från sina grannars tallrikar...och det var bara några av uppgifterna. :) Efter det drog några vidare till Joar Blå, nattklubben i Enköping..21 pluton hade hyrt den. Där hade tydligen folk druckit lite fööör mkt och kom sedan inrusandes i vår korridor alledes för sent och började mcka gräl med pojkarna våra bara för att några (Bodin och Blanke) hade lagt knäckebröd i de flestas sängar..de va en rolig grej lixom men dom tog de lite vääl bittert, kanske vare de ruttna mandarinerna bland alla städgrejjer. Men dom kom iaf och väkte absolut alla, stod å skrek o hade sej. Tror någon i vår pluton fick ta sej en smäll också faktist.

Dagen efter..idag, så vare kompaniuppställning där gruppchefer och vice gruppchefer skulle få en grad (korpral och vice korpral) det var 19st i 21a som var på sjukan för att blåsa. Senare dom som fick sina grader fick lämna tillbaka dom till sina befäl..LedR tillåter inteokontrollerat alkoholintag.

Nu sitter jag hemma och sitter..asnajs :)

Har också bestämt att jag åker med de i plutonen som ska till Idre efter Nyår å åka skidor..bara så ni vet !

S.N.Ö

Yeeees..snön har fallit och antar att ingen har missat det. Jag har vart småförkyld sen i fredags typ, och har hostat som en hel karl. I helgen va vi ju hos Böhm, som jag nämnt tidigare, asnice. Det är tisdag idag och på torsdag är det hemgång och JULLOV i 3 veckor !! ME LIKE !!

Idag har vi åkt både hit och dit, upp och ner måste jag säga. Efter julmiddagen, som bestod av alla sorters julmat, inkl köttbullar och julmust, riktigt gott. Hela LedR (regementet) pluton för pluton ställde upp på en plan där långsidorna fick facklor. Väntandes och frysandes roade vi oss med alla som halkade när dom kom gåendes till uppställningen (som jag och Holmlund också gjorde). hela regementet skulle till kyrkan..kyrkan inne i Enköping. Hela regementet gick också på led (4 led linje) så tåget var ganska så jävla långt. Polisescort hade vi också. Jag överdriver nog inte så jätte mkt om jag säger att vårt tåg var circus 300m långt ?! :) Halt som saaaatan vare. Man var fett stolt att ha uniformen på sej då. Så himla ståtligt. man ser 400 pers efter varandra, med facklor på vägen..inte varje dag. Sen att de övriga bilisterna blev lite smått irriterade kan jag ju inte neka direkt. men med trummor i täten så vare ganska maffigt. fast jag tycker det såg lite ut som att vi gick ett protesttåg, eller typ att vi skulle bränna häxor eller vi va bönder som skulle kriga..men..coolt vare.

Vi kom till kyrkan som ligger uppe på en kulle, brant backe upp bidrar ju till en brant backe ner. Så efter vi hade sjuigt och allt som en julavslutning inehåller så skulle vi ju traska tillbaka fast en annan väg plutonsvis. jag, kamel, Strömberg och Fonselius hade täten. MEEEEN..i backen så halkar Åkerblom, jag alltså, Fonseluis efter, och sen hela plutonen mer eller mindre glider ner på både knän rumpa och rygg. Riktigt jävla roligt ska jag säga er, helt sjukt..tänk om någon fick det på film, fyfaaaan va kul ! Sen när alla fått benen under sej igen så knata vividare, smått halkandes och aa..lite spänt vare iaf, haha..Sen halkar Kaptenen när han skulle springa fram och titta så det ingte kom någon bil..då drutta han på rumpan.

En jävligt rolig dag måste jag säga..iaf på kvällskvisten !

Nu äre snart jul..och efter jul kommer nyår, innan nyår fyller jag år..VAFAN ska jag änska mej..jag fyller systemet, asnice. Sen efter nyår tänkte jag dra till tyskland och hälsa på Dilan, en tjej som också va utbytesstudent med mej i Colorado..men de andra urplutonen, eller ganska många iaf, ska åka till Idre och festa loss..så mamma övertalade mej att åka med dom ist, så det gillar vi !! Dilan och tyskland lääär finnas kvar ganska så mkt längre :)

Hej hopp nu ska jag se på SAW 4

kaboooom

Ja, ännu en vecka hörrni.. Vi har haft närkamp och strid denna vecka. fett najs. Alltså, vi har kletat på oss kamouflagefärsg och köttat i lera och vatten (strid). Ganska sådär jobbigt men endå fett skojigt. Mina ben va typ majonässega efter ha köttat från sittande skjutstälning i gegga till att kuta längst bak i ledet och sätta mej i skjutställning igen. fett drygt, men antagligen ganska bra...

Närkamp med löjtnant var skoj. Vi fick boxas o slåss och försvara oss med både vapen, jättetopsar och boxningshandskar. Lära oss att försvara oss liggandes, ståendes å blundandes. Mycket slag och blåmärken fick man iaf :)

Vid uppställning för fredagsrutinen idag var befälen riktiga retstickor. Vi fick städa om hela vårat logement typ 3 ggr och damma av alla lampor å skit..vem fan tittar på lamporna lixom?! Men iaf..när vi stod å väntade på Selander som stod uppe i tjejduschen och plockade hår, hehe..då körde fänriken lite med oss, kan typ inte beskriva men aa, de va skoj iaf, Heierson fick bland annat hämta honom en stol att sitta på.. :P När han sa höger vänster om (då ska man gå upp i givakt) så gick han typ därifrån så vi stod där i typ 20 sek, knäpptyst å jag börja såklart asgarva typ..ojoj !

Nu sitter jag hemma hos Böhm med Bäckman, Holmlund och Odbro, har precis käkat brända bananer med choklad i ugn..asnajs !  Vi ska parta loss i morgon för Böhm fyller systemet på tisdag :D Det ska rymmas runt 20 pers i hennes 2a..det blir spännande ska jag säga dej..

JULLOV PÅ TORSDAG ! <3

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0