Sjukligt mysigt!!

 
 
Förkyld och kall. Men det gör ingenting, för det SNÖAR!! Jag älskar snö och äntligen är den här! Det var lite kallt om fötterna men hade fel skor på mig, that's for sure. 
Igår var jag, mamma, Elin och Yvonne på 'Dirty Dancing'. Grymt bra musikal. Grymt lång musikal. Grymt cool musikal. Vi satt så högt upp man kan komma och det var gränsfall att behöva kikare ;) och trångt var det också. Kan inte tänka mig hur knasigt det skulle vara om man hade längre ben. Det skulle inte gå. 
 
Nu har jag precis satt upp min julstjärna och lite annat mysigt!! :) så nu ska jag lägga mig unddr filten och bli varm av julens mysiga tid. :)
 
 
 
 

Bilderna

Bilder från gårdagen, synd att iPhone inte tar de skarpaste bilderna när det är lite mörkare..
 

Finmiddag

Middag hos min gudmor och mammas barndomsvän m familj. Dom bor i en såndär fin gamal lägenhet på Östermalm. Det är så fint. Så högt i tak. Så mysigt. Vi åkte bil dit, trängde ihop oss, vi damer i baksätet och pappa o Tobbe i fram.
Jag och Elin hade jättekul. Skrattade och sjöng så att tårarna sprutade och sminket rann. Som vanligt förstod inte mamma varför vi hade så kul, haha.

Första turistproblet vi hade var parkering. Våran lastbil till bil (volvo) från 90-talet passade inte riktigt in i finkvarteren. Oh well.
Nästa turistproblem var vid porten, vi kom inte in. Där kom nästa asgarv-svårt-att-andas-attack. Väl inne så stod det i valet och kvalet om att ta den 100åriga hissen eller trapporna till översta våningen.

Det blev bubbel och mingel med snittar och skitsnack, sedan mat. Alltid lika kul att komma och hälsa på.

Det bjöds på lamm, mumms med lammkött och potatis. Efterrätten var underbart chokladig. Choklad funkar alltid. :)

Sedan gick vi till grannen och fick en tvättmaskin. Mamma känner en kvinna där som ville bli av med en så why not :)
Supermysig ingång från gatan, först in till innergården, genom trädgården där sedan in till en annan gård. Superfint karlsson-på-takigt :)

Väntan

Gjorde testerna. Förbättrade mig med 35p sedan oktober. Klart godkänt. MEN inte tillräckligt för jag klarade fortfarande inte av att hänga alla 15sek i armhäng eller hela biptestet. Så det var fail. Men full pott på situps (30 fler än sist) och rygghäng. Så jag ska säga att jag ändå är nöjd men det kan ju såklart bli bättre!!

Stod å väntade på bussen i Enköping, tog den första mot Uppsala och när jag kliver på den så glider Expressbussen förbi. Det var dålig timing. Väl i Uppsala kubbar jag till perrongen och dörrarna stänger framför näsan. Så övergångstiden på biljetten går ut. Inte är det slut där inte. Upptåget som jag tålmodigt väntar på är sent.

Men det blir bra. Pannkakor väntar hos mamma och pappa.

Här igen

Nu är jag på LedR igen för tester. Får se hur det går den här gången. (Gick inte så bra förra).
Men slipper läkartesterna för att jag gjorde dom sist. Yay. Då har vi nästa tid som är 9.15. Liten stund kvar.

Vi chillar tills dess.

Redish

Bestämde igår efter lämning av vapen på LSS och skjuts av befäl till IKEA, där mamma o Elin var, att köpa hårfärg. Röd hårfärg.

Efter ett ASBRA pass på gymmet där jag pressade mig till mindre hjälpvikt (-5kg) i chinsen och högre motstånd i cykel intervallerna så chilla jag lite för att sedan få besök av syrran.

Vi lekte frisörer på varandra. Jag färgade hennes och hon färgade mitt. Grymt nöjda båda två.
Då syrran färgade sitt blonda ängelhår rött igår så ändrade vi det till en finare brunfärg och jag från mina mörka slingor färgade mitt till lite mer det röda hållet. Även ögonbryna fick sig en ändring. :)

Vi båda kommer somna nöjda och glada!!

(Bilden är innan ögonbryna färgades)

Hv

Står för Hemvärnet.
Kom till LedR, rätt kasernbyggnad och tjingade en säng. Fick mig en smörgås och väntade in några fler så åkte vi 6 pers ner till förrådet för att hämta ut materiell. Jävlar.
Ni som gjort lumpen vet hur mkt jävla materiell man får ut. Det fick vi ut nu med. Kängor, stövlar, kroppskydd, hjälm, strumpor, sport-bhar mm. Rätt rejält med saker.

Kände igen en person faktiskt, han gjorde lumpen samtidigt som mig men i en annan pluton. Hoyles. Han kände tilloch med igen mig, trodde jag aldrig :)

Vi är väl 30 pers typ som är här. Mkt blandat folk. Vi är 7 tjejer och resten gubbar/killar. Rätt mkt ungt folk, trodde det skulle vara mer oldies men det är chill faktiskt :)

-

Nu är jag på väg till Enköping och LedR för att gå en intro helg med Hemvärnet. Jag är rätt så taggad men har typ inte fårt ngn info alls. Ett papper där det stod att id ska med, att jag ej skulle glömma papper från försäkringskassan och jobbet om jag skulle jobbat helgen, handduk och sovsaker. That was it.
Vart ska jag när jag gått igenom vakten? Vad ska vi göra?

Hoppas det löser sig nu när jag ska knata igenom grindarna. Jag får väl gå höger då!!

Slutresultatet

Rätt nöjd över vad fisören kunde åstakomma :)

Efter frissan så åkte jag in till Uppsala å käka thai med mamma. Det är tydligen ngn 'ljusfestival' där så vi gick runt och kolla på lite uppljusta saker :)

Frizzzzzz

Seg dag startades på gymmet. Seg eftermiddag startas hos frissan. Sitter här med foliepapper i huvudet. Ser rätt coolt ut, alla fina färger, rött och blått. Hårfärgen blir dock inte ngt blå. Både mörkare och sen ska det bli röda slingor. Yay. Frisören var alldeles till sig och tog ett före och ska ta ett efterkort. Låt detta sluta bra!!

Friday once again

Ännu en fredag har kommit. Jag startade dagen med ett tidigt sms av Elin att vi skulle sed på gymmet om 1h. Alright, sov 30mkn till sen gjorde jag mig en tallrik gröt med lingon och mjölk. Gott. Det var även idag bara vi och pensionärerna på gymmet. Dom har en tendens att vara långsamma. Men det fick helt ok idag måste jag säga. Med både alla maskiner och vikter. Kunde göra fler reps av en grej och intervallen på cykeln kändes lättare, får höja motståndet tills nästa gång :)

Nu är vi på IKEA och har prwcia käkat lunch. Stod i kö i typ 20 min och på min bricka stod det en rallrik med kyckling bea å pommes. Godkänt!!
Nu ska vi fixa planering till Elin och Tobbes tvättstuga, yay :P

Ledig dag

Idag hade jag en ledig dag. Skönt, med 10h övertid i söndags så har jag jobbat 4 dagar i rad. Det hör inte till vanligheterna. Jag antar att man blir lite bortskämd med att jobba skift. Jobbar 2 dagar, ledig 2. Jobba 3 dagar ledig 2, man vänjer sig ganska fort.

Men iaf. Idag gick jag till naprapaten igen och fick en behandling med kall-laser. Det gick tydligen in 4-5cm och förskyndade läkningsprocessen på ngt sätt. Efter det tog jag en spontanresa till Uppsala och timade in det alldeles perfekt med att äta lunch med Louise på stationen. Mkt trevligt :)

Det blev nya skor, ett par jeans och alldeles för dyrt smink. Fyfan. Man ska aldrig ta hjälp av ngn som jobbar där, dom bara hittar saker man behöver! Usch!!

Efter det blev det 2 varv på elljusspåret (4,5km) men intervaller och sällskap av syrran. En springtur har aldri, ALDRIG känts så här bra. Allt flöt på som jag skulle kunna springa i evigheter, helt otroligt kul. Nu längar jag tills nästa runda för att få den där känslan igen!
Ja Jädrans!

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0