skogen nästa

Nu sörrni..nu kom jag precis hem från en dag på Arlanda Airport. En bra dag. 14-23. En bra tid.
Imorrn ska jag ut i skogen igen..frysa igen, ha ont igen, köra lastbil igen. Kommer hem om 10 dagar igen.

heippa

Ring från din fickdator

Nu vill företag som tillverkar fickdatorer också ta sig in på marknader för
mobiltelefoner. Till exempel har den amerikanska firman Handpsring
utvecklat en liten, svart modul, som kan hängas på företagets palmtop
dator vVisor. Modulen omvandlar då datorn till en mobiltelefon. Tidigare
har företag i fickdatorbranschen gjort moduler för till exempel
musiklyssning och satelitnavigering.
Den nya telefonmodulen som använder den populära mobilstandadern
GSM, kan användas till såväl e-mail och SMS-meddelanden som
telefonsamtal.
Nästa steg blir naturligtvis utvecklingen av en fickdator, som inehåller alla
modulerna samtidigt - utan att man behöver byta mellan dem.

Illustrerad Vetenskap Nr 4/2001

Houston, wir haben ein Problem

Home at last. Har bytt klassrummet i Mannheim till vår sköna tv-soffa hemma i Svea Rike. Dagen va ju skojig. Det har varit 12 grader varmt och jag har skuttat runt i min militärgröna Canada Goose jacka.

Har faktist letat efter envårjacka hela vistelsen, men har jag hittat någon? NEJ är svaret. Det har varit grymt varmt måste jag säga. Men idag så, idag hittade jag en fin, nätt vårjacka på..VERO MODA. Ja tamejtusan. Vero moda mina vänner, där finns det saker. Spenderade även typ alla mina pengar idag..eller försvunnit har dom gjort iaf, men jag köpte bara 2 saker, tror jag, En jacka å ett par fina sommarskor. SOMMARSKOR, hur långt är det mellan sverige och tyskland igentligen? någon som vet? säljs det sommardojjor i affärerna nu? nej, tror inte det va?! Sådan stor skillnad äre på vädret, typ 30 graders skillnad för att vara ganska exakt. Es ist seltsam, sehr seltsam. (ta tag i närmaste tysk och få det översatt)

Men överlevt har jag gjort. Även om resan till flygplatsen gick i 160 knyck men man blev endå omkörd på vänster sida iaf. Tyskar och motorer..snabbt ska det gå. Även om Dilan hade en gamal blå bil i den skruttigare modellen så ska man köra om nytvättade finbilar med en kostymprydd kontorsnisse bakom ratten. Kan även förekomma i kvinnlig form. Hujjja.




Küken

Det ovanför är en reklamdänga. Det är faktist reklamplakat runt om i staden Mannheim. Det är en söt liten flicka som star med armarna i sidorna och har en rosa t-shirt där det star..küken. I do not know why..

Men iallafall. Sista dagen i Deutchland. Stavas det ens sa? Sitter pa ännu en datalektion, tror jag. Denna läraren, maste jag säga, ser ganska proper ut jämfört med alla andra proffesorer vi haft. Svart kostym, vit skjorta och turkos slips. Skorna ser jag inte härifran.

Igar, äntligen fick jag betala när jag o Dilan var pa en shishabar och käkade. Eller fick betala mer än hon iaf. Hon hade bara 10 euro pa sig. HALLELUJA! Jag at pasta med pesto, alltsa pestopasta och Dilan at en aasgoood o fräsch pizza. Sen sa skulle hon dansa jazz i 1h. jag sov den timmen..sen tittade vi pa..vafan tittade vi pa för film, jag kommer verkligen itne ihag. Jag somnade da ocksa..

Idag aker jag aif hem till varma? kalla? blasiga? snöiga? your choice, jag har ingen aning om hur vädret är där nu! Men har läst att värnpliktiga ska skotta sparen. Ja varför itne..vi har ju absolut ingenting annat att göra. Men om sverige tkr att det är viktigare att lära sig om sparskottning än att sätta upp tält, jamen visst. Vilken vinstlott !

Jag har varit här i värmen, typ 6-9 grader hela tiden, asnice. Jag kommer komma hem och frysa. Tanken pa att vi ska ut i fält pa lördag är lite skrämmande. Speciellt när fältet är en landningsbana..Inget som kan skydda en fran vind. Och vart ska man pissa ngn stans? kan ju inte riktigt ga bakom en buske nör det inte FINNS NAGRA!

Özlem hämtar oss fran skolan..eller sa aker vi hem. Packar mina saker och aker bums mot Frankfurts motsvarighet till Arlanda. Özlem röker i bilen och inne i deras hus. Äckligt. Men men, hon kör. :)

Snart e jag hemma..veckan har gatt lite för fort tkr jag.

God Bless America

Mehrprozerssorsysteme

Sitter av ännu en timme pa universitetet, mitt i klassrummet med bästa utsikten till whiteboarden. Jag skiter i om folk e avundsjuka pa min underbart perfekta plats. Läraren stammar och har langt rött har. Inte det attraktivaste maste jag säga. Jag tror lektionen är om..datorer? inte en susning what so ever. Tog och kopierade överskriften pa tavlan därav min fina överskrift. Fraga ngn tysk om vad det betyder, för jag vet inte !

Igar blev en chill dag typ. efter skolan drog vi till stan, vi va superhungriga sa vi skulle käka pa Donken, da ringer dalyan, the boyfriend och säger att hans farbror har öppnat en 'subway' resturang med turkisa smööörgasaar. Sa vi stod utanför där da han säger att hans familj är där inne. Da vill inte Dilan käka där längre. Hon har tydligen typ inte träffat dom. Sa vi knatar mot donken med Dalyan. Sen gar Dalyan ngn anna stans, och när vi är precis utanför Donken sa ringer han o säger att hans familj e borta därifran. Sa vi knatar tillbaka..aslaangt. Men mackan va fett god faktist. Sen tittade vi i affärer lite granna.

Drog saklart vidare till samma shishabar som förut..o jag är som 3e hjulet heela tiden, itne sa nice + att dom itne snackar engelska. Det är inte Dalyans favoristsprak. OooOoOoo, jag har inte spenderat en enda krona än sa länge. Det är asirriterande, dom later mej inte betala nagonting. Vi ahr käkat ute varje kväll, varit pa cafeér, akt tag och grejjer. Jag inte inte lyckats betala nanting. Och pappa skrattade at mig när jag sa att jag växlat in hela 300kr pa arlanda..det kommer blidyrt när hon komemr till mej. Fast det sa jag til henne, att aaa, när hon kommer pa besök far hon betala själv :P jag e fan inte rik...




Dom spelade blackgammon?! pa shishabaren..jag e ingen höjdare pa de.vet ju förbövelen inte ens va skiten heter, haha

Pa kvällen sa, elelr efter när vi kommit hem sa tittade vi pa film pa youtube. Vi började med She`s the man och sen blev det Sidney White. Bra skadespelare. Varje avsnitt var ca 10 min. Sa aa, u know youtube..inte bästa kvalisorten alltid. Men det funkade. Dilan däckade efter halva Sidney White filmen..

Imorrn aker jag hem, och strejken berör mej typ inte. 16 lediga platser pa planet. Awesome.

Booriing

                                                      Ja..sitter fortfarande här och använder dilans dator.
Den är fin, den är vit och den är liten.
           Dilan har en Samsung telefon och en samsung dator..

min rumpa har somnat.
                   dilans handstil är jäävligt svarläst.

Jag är lite för uttrakad känner jag.
   
    Internet e nice, men inte efter 4 patvingade timmar när ingen är online.

jag har även gjort min syssling rädd för lumpen..äsch, det är väl inget !

                                                              HEIPPA

I swear on my imaginary dog..

Sitter nu i en av Mannheims universitets stora lokaler och lyssnar pa tyska mattegenomgangar. Det e inte nice. Jag kan lixom itne ens matte pa svenska och har nu kommit upp i tyskans klasser..haha usch. Nej matte e inte min grej, och jag fattar itne vad som skriver pa tavlan heller, haha o läääraaarn, ser ut som en smal jultomte :) JAg tog med Dialsn dator sa jag har ngt att göra när hon använder sina hjärnceller.. :) Sa jag har 5h pa mig att göra absolut ingenting med datorn..hoppas iten batterierna dör !

Sen ska jag op Dilan pa stan och köpa skooooor, iaf jag :) lite kläder ocksa blir det nog. Sen ikväll ska vi till ngn shsishabar..veeery niiiiceee

Igar va vi i Heidelberg, där drottningen är född, ni vet svenska drottningen. Där käkade vi pa PizzaHut, a sen akte vi hem igen :P Efter det sa akte jag, dilan och özlem till en resturang och hade det trevligt :) Skrev jag att dom färgade mitt har igar? Njae, vet iten ja..men numera är jag lite ljusare och lite mer redish..redish..jag kanske skrev det i ett tidigare inlägg.. ?! Whatevaaah, jag gillart !

Vi pratade med Hristina igar ocksa..först satt bara Dilan framför camen, sen *poff* kom sara sweden fram. Ahhhh, lilla vännen började grataaa. Hon saknar oss, a det gör hon rätt i :)

Germany..yes !

Sitter i Dialns rum i deras 'nya' hus. Det är riktigt nice att vara ledig denna vecka. Förra veckan var bara flum kändes det som. Vara ute i kylan och bara göra ingenting. Eller vi märkte alla kablar och sa. Kändes inte sa givande. Men som sagt. Nu är vi lediga tills pa lördag da vi ska vara tillbaka i Skövde.

Tyskland e nice, varväder, lite regn..fran -15 grader som det va hemma igar till 6-8 grader här. Kan ju säga direkt att jag tog med mej fel jacka. Resan var ocksa nice. Fick en 3 rad för mig själv och sen sa löste jag korsord heeela vägen..tiden gick assnabbt da :)
 Men igar va vi iallafall pa en trevlig resturang o rökte vattenpipa. Jag förstar inte, har finns det resturanger som bara är för shisha (vatenpipa). Det ska jag fixa en hemma, muy bien.

Hennes bf har kirrat ny bil, en asfin merca(?) och sen har han blive av med tandställningen. Extreme makeover, haha. Idag sa färgade Özlem, Dialns syster mitt har. Det är ljusare och lite redish..men hon missade lite granna sa det ser ut som jag har slingor..funkar la det me?! :)


Snart ska vi vidare till Heidelberg osh köpa skor tänkte jag :)



valentines day

valentines day, vilket joke..gårdagen spenderades ju hos Natalie i Gävle. Helt ok..lite smådraget. vi gick till en 'krog' baracken..hängde med hennes kompisar, assköna och så hennes boyfriend. Fick gå hem själv till Natalie, vaknade själv, så kom Natalie hem 5 min innan ja skulle gå. Lite besviket faktist. Hade ju kommit upp dit för att vara med henne, inte för att passa hennes lägenhet..

Spenderade även dagen på upptåget mellan Gävle och Knivsta..eller aa..1.5 timme iaf. Sen kom Elin och hämtade mej i volvon (kom hem efter några motorstopp på vägen) fick en chokladask av mamma. Satte mej och sydde på märkena som fallit av uniformjackan. Sen fick jag en välbehövd fotmassage av mor, snart så väntar en ryggmassage när hon tittat klart på Brothers and sisters, jag ville titta på Blåsningen så vi sitter i olika rum just nu. Pappa jobbar och kommer hem, eller slutar vid 23. Och Elin e hos Tobbe och käkar Panorama Pizza..mmm, romantiskt :P

Imorn bär det av till SKÖVDE. Otroligt skönt att inte behöva pallra sig iväg till Enköping ikväll, riktigt nice. Det känns väldigt uppiggande att vara hemma och sova en natt till i sin egen säng. Det gör otroligt mkt. Det är otroligt vad min säng är skön jämfört med Försvarets playwoodskivor..fast man sover endå ganska gött i dom. kan bero på att man typ är supertrött när man väl kommer isäng.

Mitt tåg lämnar perrongen med eller utan mig klockan 08.19 mot sthlm C och sen vidare mot Skövde, där vi ska vara senast 11.30 :) det e niice.

Pappa har även bokat plats på plan mot FRANKFURT nu på lördag. Ska bli så himla skoj. Komma bort från allt här, lumpen och allt vad som är runt om mig och öva på min underbart braiga tyska..:)

yes sir

Nu är familjen samlad under ett o samma tak igen..efter 3 månader. Känns gött..Elins gapskratt vid matbordet och hennes skrattgråt efter ha slagit i tårna har varit efterlängtade. Och båda fick upplevas efter första dan. Underbart.

Vi åkte och mötte henne på Arlanda..det var jag mamma pappa tobbe carro jessika jessica ylva och michis som drog oss dit i ottan..elelr aa, klockan var väl 9 :) Fick en latte av Emma också som jobbade i fiket ! Tackar !
Elin kom ut brun som en pepparkaka och hade inga väskor med sej. Dom hade blivit fast i Oslo, förbannade norrmän :) Men den kom hemkörd på kvällskvisten.

Senare åkte jag elin tobbe o ylva in till stan..jag skulle först hämta hårdfotsinläggen som va klara då o sen åt vi på Mariannes(?) Kebab eller någe. Tobbes favvoresturang..det va helt ok. Men tycker själv att det inte är någe fel på Kebaben på busstorget ! :)

10 dagar i f(t)ält

förbannat kallt
halt som sjutton
tält
jobba skift
sova på dagarna
snö till midjan
tält
gå vakt
sova i tält
ont i axlar
tält
kört lastbil
Skövde - P4
olycka
containrar
tält


bra sammanfattning där tycker jag. De här dagarna har jag satt ett nytt 'vara-vaken-rekord' på cirkus 39h. Söndag morgon kl 06.00 - måndag kväll klocan 20.00..då vare bah tuta å köra att sätta upp alla containrar och tält, inreda tälten så att det bara var för staben att ta sitt pick och ack och flytta in..gick ju bra. Vi va ju bara typ übertrötta hela den bunten som var tvugna attt vara vakna och jobba skitne ur oss för att klara allt till den utlovade tiden.

Min tät fick jobba 24-08 sova 08-16, sen hade vi jour 16-24..så det hnde en gång att vi fick sova välbehövda 16h vilket var asnice !! :) Så när vi sov vare en annan tät som jobbade och en som hade jour..så vi turades lixom om :)
Ner med alla tält, upp med alla containrar och packa allt å dra oss till Villingsberg för att grupera igen. Jag åkte med Ringberg, jag fick itne köra för jag sovit för lite. Villingsberg va nice. Dusch o toalett å grejjer. MATSAL med riktig bra mat måste jag säga.
Där fick vi även veta att det vart en frontalkrock med en av soldaterna, som ni kanske sett i tidningarna? Hon frontalkrockade iaf med en lastbil, fick åka till Ackis och har nu vääärldens blåtira. Hon är kock och serverar god mat :) de e gött att det inte blev värre !

Packade tälten igen för att dra oss vidare till Skövde. Jag hade fått en ny lastbil för min inte ville starta när vi skulle dra, och den som skulle ersätta ville itne heller fungera, det är en VOLVO FM12. Med radio, cd, 2 sängar och backkamera, som jag förövrigt itne hittat än... Alla är avundsjuka på mej. Den är från 2006 och alla andras e mellan 1987-1994 typ. :) Så jag kan inte vara mer än nöjd ! Den va najs att köra faktist, kändes lent på någe sätt :P Min andreförare Läppele(?) vettefan hur snubben stavas, en guy från 25plt..

I skövde fick vi sova i logement. Vilka förbanant stora hus (slott?) man bor i asså. Jävlar i mej ! Riktigt sådär gamla o coola hus, stentrappor och fönsterbrädor man kan sitta i :) Logement med 12 bäddar i och toaletter som hette duga. Inga båsjävlar som vi har i Enköping, där det känss som alla skiter tillsammans när man sitter där..skojjar inte !



sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0