Kör så det ryyykeeer

Det har blivit lite mkt körning, men det är väl bra..har tydligen uppkörning på tisdag..så man ska inte klaga inte. Men att en dag köra varv efter varv på en slinga vi fått utritat på kartan i 4 h, det kan bli lite småtråkigt ibland. Men det är kul nästan hela tiden, iaf när lastbilen gör som man vill.
Jag ock Böhm fick ny..nyare lastbil i tisdags för vår gamla skulle besiktas. Så nu har vi en nyare modell, år 1998, något lyxigare och något bättre. Vi har tillexempel cd pelare och radio, rumpvärmare, 3 säten m.m. ASGÖTT !

Idag var vi i Västerås och körde. Det var väl kul men samma här som förut. Varv efter varv från 10.00-15.20 är inte så kul. Man lär sej ju men man blir segare och segare. Varje varv tog ca 30 min så man hann ju med några stycken. Jag fick väl 1 perfekt varv..de andra varven kördes det upp lite på en trotoarkant (inte okej) och lite sånt smågnabbel. Befälet som åkte runt  med oss ett varv var tyckte att vi båda kör bra men lite för fort. Vi tror typ fortfarande att vi kör en personbil, vilket vi inte gör. Men det är svårt att få ner farten, man vet ju själv hur irriterande det är att ligga bakom en lastbil som kör under hastighetsbegränsningen. Men men, det ska förbättras tills uppkörningen på tisdag.

Imorgon åker vi hem kl 11.30 najs som FAEN. Vill typ sova i min nybäddade säng, bara vaaaraaaa :) Men innan dess ska vi ha 3h meck typ..se hur det går, inte mitt ämne direkt. Och vår kapten är inte den som, uhm..pratar så man hör. De första orden i meningen är väl okej men sen dalar tonkaften neråt och man hör tillslut nada, verkligen nada. man hör mummel och ser att munnen rör på sej. Så det är lite svårt när han åker med i lastbilen när han säger vart man ska åka eller något sådant. Jajja, större saker har väl folk dött av..

meeen..

Ha det bra heeeej

v.943

Ännu en vecka har passerat med grönkläder. Inte så mkt att hurra för kanske. Vi har gjort exakt samma saker som förra veckan. Kört 4h på förmiddagen och 4h teori på eftermiddagen. Lika roligt varje gång att se Almén och Blanke verkligen försöka pressa upp ögonen med ren vilja i klassrummet..men det går icke, hur mkt dom än vill. Och när man är trött och itne orkar hålla ögonen uppe, ja, då ska man stå upp..Men att stå upp när man knappt orkar sitta rakt är ju förihelsike en säkerhetsfråga. Jag har själv behövt stå upp någon gång å då höll jag på att somna stående och tappade balansen, haha..de e scary.

Men körningen går bättre och bättre. Vi har nu satt på 'packning' på flaket..ca 7 ton, det är ganska mkt. Så när vi hade packlastat och säkrat skrotet så *bip bip bip bip bip* upp med flaket där bak å sen..ja sen så dog han. Fick starta vår 'hjälte' med startkablar...3 ggr..fast vi fick veta att den ska besiktas så vi ska få en ny bil..wohoo :)


I onsdags så fick vi köra i Storstan Enköping. Rondeller kan jag ju säga direkt inte är mitt favorit hinder. Ni vet ju alla hur en rondell ser ut, och dom brukar ju itne vara så stora och en lastbil på 9 m kan ju itne klämma sig in mellan 2 bilar lixom. Så de e knapert att köra i rondeller. Och växlarna är itne att hurra för. Men börjar förstå och det börjar funka bättre och bättre.  :)

Landsvägskörning idag, jag och Böhm fick dock starta vår bil med kablar idag igen och bestämde att vi itne skulle stänga av motorn någon gång under dagen. Böhm börjar med koll före körning, eller va det heter. Då ska man lägga i backen å grejjer å vi har alltid stängt av motorn då så vi kan gå å kolla utan att få motorstopp. Så jag stängde glatt av motorn. SARAAAAA..oops. Skulle ju INTE stänga av skiten..det hade vi kommit överns om 2 min tidigare. Så det va bara ta fram startkablaran igen å ragga upp Blanke och Lindeman igen, haha..
Vi fick ett å annat motorstopp under dagen också, men inga startkablar was needed !
köra ensamna på landsväg..inkl grusväg å grejjer. Shit..att möta en annan lastbil på en grusväg är inte en hit. Inte heller att köra över 50km/h..haha det känns asfort, som värsta farkosten, och jag skojjar itne. Sen upp i 80 ska vi itne en snacka om. Lastbilen är ju så den precis ryms i en fil så inge vingel vingel eller något sådant. Jag har respekt för lastbilar..specielt SCANIA 113.

Fredagsrutin som alltid. Städa finfint å grejjer. Efter uppställningen så låste jag upp mitt civilskåp och tog ner alla mina grejjer, låste igen. Låste sen upp mina andra 2 skåp. Där tog ledtrådarna till mina nycklar slut. Dom är putts väck. Har vänt upp och ner på mina väskor..letat som satan under sängen och i skåpen. Vem har snott dom ?! hmm. Aja..dom är någonstans, gäller bara att veta vart :)

Elin min fina syster tog körkort i onsdags, så hon hämtade mej på stationen i uppsala. Vi åkte till InterSport och sen till Max, very very nice !

Vi såg en fågel också..en fågel som flög å flaxa men kom ingenstans !

Workin 9' to 5 (5 to 2)

Ääääntligen fick jag jobba lite, tjäna mina egna money money. Jobbade 05.30 - 14 igår, lördag på Arlanda. Awesome, har lixom inte jobbat där sen juli så det var fanimej på tiden asså ! Det märktes när jag fick ringa pappa för att fråga om gate F 58 låg över F 38 eller F 28..haha, ville ju inte skämma ut mej för alla de nya som kommit över walkietalkien riktigt..jag o Olle fick även kånka ner en 50kg tung motordriven rullstol för trapporna. Och dom mina vänner, är inte kända att vara de mest lämpade att bära ner för en trappa med för många trappsteg.
Det var lite stressigt men de klarade vi galant vi som jobbade !

Idag var samma, jobbade 05-14. Fyfaaaan asså, 10 rullstolar, ingen kunde gå så vi fick bära, alla på samma flight, maaasssooor av tunga rullstolar att bära ner till lastarna, resten av passagerarna flåsandes i nacken score ! Behövde dock inte ringa far om vägledning. Men jag skämde väl ut mej lite kanske. Frågade en grejj och en av de nya som svarade och aa..hehe INTE OKEJ" ;)
Om ni letar efter Magnus Härenstam men itne hittar honom så åkte till St.Petersburg idag, so thats why!

Är även ledig imorgon från lumpen, så jag åker imöra till Enköping ist för ikväll. ASBRA !! Cant wait do drive some more wrooom wrooom !

Herman, the lastbil

Föra veckan, hujja. Kallt som in i helskotta och lastbilskörande som aldrig förr. Vår motorutbildning började och aa. Jag och Böhm delar en lastbil från 1994, 9m lång och 3.25m hög och vi har döpt denne till Herman. Den enda lastbilen i täten utan rumpvärmare. SCORE. Ska även tillägga att det e skitsvårt att skrapa rutorna..vi slår lixom i huvudet i dörrhandtaget..




Första eftermiddagen fick vi tuta och köra. Asså, helt otroligt. Jag och Böhm, ensamna i en gigantisk sak på jag vet itne huuur många hjul..däck ! Men det gick väl bra, eller aa, det beror på vad man jämför med. Herman har 8 växlar, och dessa växlar e ibland superduper svåra att hitta..man ska starta och rullaiväg på 2an..bara ha kopplingen i om man ska växla eller stanna, ALDRIG annars. Har aldrig startat utan att lixom hitta dragläget, men det gick som på räls.
Kan ju inte säga att vi var naturbegåvningar från start, men det blev bättre och bättre..kom upp i hela 50km/h på en grusväg som vi körde runt runt på. fan va snabbt det gick.

Första snön kom också. Vi satt huttrandes utanför tvättbytet typ 6.45..tittar upp mot en gatulykta och vad ser man itne där, jo..lite snö. Ååå vad mysigt kanske ni tänker, men icke..det påminner oss soldater att det kommer bli kallare och kallare..och vi har redan på oss långkallsipper och värmetröjjor, vad ska vi ta på oss när graderna sjunker ner till knäna?

Sen har vi också haft massa mer grejjer med el lastbilo. Lärt oss backa i serpentin, köra fram i serpentin (runt koner) köra imellan koner, backa lite mer :) najs !

Rotmos och falukorv

Fick ju somsagt åka hem en dag tidigare, men det står ju i inlägget under. Mina kamrater fick åka hem på onsdagen, fett skönt. Jag Böhm och Holmlund träffades i STHLM på onsdagen..måste jag säga att jag kände mej mkt bättre ?! vi va iallafall i huvudstaden för att shoppa. Men det blev en tripp till Åbo, det var trevligt. Vi drack och åt gotti gotti.

Sedan på fredagen så skulle jag in till stockholm igen för att möta upp dom för mer shoppande, men jag kände att det var lite jobbigt, så jag stannade hemma och städade inför Elins 18 kalaaaas hon skulle ha på lördagen. Senare på kvällen drog jag till Lindalie som hade en liten tillställning kan man kanske kalla det :)

Lördagen kom och festen var nära. Städa gjorde jag lite granna och titta på när Elin bakade. Sen runt 18 blev jag utkastad från mitt eget hem..hennes gäster skulle ju komma så det kunde ju inte vara en storasyster i närheten..hujja. Så jag tog mej till Farmor o Farfar som var i Duvnäs med pappa, och mamma var i Öregrund. Jag låg å tittade på Superstars från 18-22 typ..det va någe marathon. det programmet vill jag inte se igen. Jag var även chaufför till systers kompisar. Det regnade och vägen hem till oss är ju så krånglig..sen hämtade jag Linnea vid ICA när hon slutade, åkte hem till farmor o farfar, hängde där en stund och sen åkte vi och våldgästede hemma. Linnea hade några födelsedagspresenter att ge bort.

Sen körde jag faktist Linnea enda vägen till Uppsala, hade ju endå inget bättre för mej !

Nu sitte rjag här i Eköping och tänker på att snart är det permis igen. Känner mej inte så värst taggad för den här veckan, vet itne varför..kanske för att det var en sån rolig helg..eller ons-fre iaf :)

tack och adjö !

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0