Födelsedag 23

Min 23e födelsedag är snart slut och den har varit rätt förbannat nice. Började med att sjunga för mig själv när jag vaknade. Sen smsade Elin å fråga om jag ville hänga med till stan. Så vi drog till Uppsala och shoppade lite och käkade lunch på en Kinarestaurang. Det blev dyrt då det kostade 149kr för att det var helg. Jag kom och tänka på en sak, alla mat på min tallrik var så himlans ofärgglad. Bara massa friterade saker..gottt ändå :) Blev såklart mätt efter första rundan, men oh well.
 
Åkte via ica och handlade lite. Bakade även en fin tårta och tinade bullar :) Vid 18 så drösade släkten in. Vi var väl 14 pers tror jag. Mysigt och varmt. Fick många fina presenter, tack och bock för dem!  :)
Elin hade bakat morotskaka som som alla andra gånger blev en hit. min tårta var itne dålig den heller. Tokgod om jag får säga det själv.
 
Nu laddar jag om till Nyårsfirande imorgon som kommer ske hos kusin Therese och hennes kille Kristoffer med linnea och 2 andra kompisar. Kommer bli skoj. Hoppas ckså att Elin och Tobbe kommer förbi, de har jour hela kvällen, så alla ni i Knivsta, tänd ine eld på saker och gr er inte illa s brandmännen måste komma till er räddning :)
 

Waaaalk

Julen

Julen är väl över nu va? Man har fått julklappar, man har ätit sin julmat, man har varit snäll, man har varit tomte osv osv.
Ja, jag har faktiskt varit tomte i år. Första gången jag lekte tomte. Sjukt kul ju!!
Dagen startade dock med jobb 11h på Arlanda. Sjukt segt, men rätt lungt, jävligt lugnt. Kom hem vid 18 och sedan bytte jag om och åkte direkt till Elin och skulle tomta för hennes killes systrars barn.
Vår granne när vi var små hade en tomtemask som han satte på sig varje år och kom och knacka på. Den hade jag på mig då. En rätt läskg mask. Ihålig lixom..
 
Isak, lillkillen, var jätteblyg men ändå rätt frammåt när tomten kom på besök, vinkade i fönstret och sådär. Jag hade min tomtesäck med mig och den var full med julisar. Jag fick sätta mig i en stol och dela ut klapparna till en glad Isak, en jätteglad Isak. Avslutade besöket där med massa fina bilder med Isak i tomteknät.
 
Sen rushade jag till faster Ulrika där kusin Linnea var, farmor och farfar, Gösta och mamma o pappa. Slängde i mig maten från julbordet som de redan ätit, eftersom jag var sen.
Sen var det julklappsutdelning. Vi hade alla köpt en varsin julklapp a la 100kr och nu delade vi ut de så alla fick varsin. jag fick Linneas klapp och det var en chokladfondue grej :)
 
Efter några trevliga timmar där så åkte viv idare ill där Elin var, hemma hos Tobbes familj. Där delade vi ut våra julklappar till varandra. Jag fick en pulskocka av mamma o pappa, sjukt glad. Av Elin fick jag en tröja, och av mig sälv fick jag ett armband och ett multiverktyg. :) Bra klappar!!
 

Att våga

Halleluja. Fysatan vad glad jag är. ORD KAN INTE BESKRIVA.
Allt för många samtal till befälet utan svar. Så nu tog jag tag i det och ringde via växeln. Det gick bättre. Han lät nästan glad när jag ringde och han frågade om det var Sara Åkerblom, och ja det var det ju. Han planerade att ringa mig innan julledigheten men jag hann före. Han hade glada nyheter inför julen. Dom ville jättegärna ha mig som kollega och arbeta med dem i Trossplutonen, så det blir antagligen förhoppningsvis lastbil för mig.
 
Min kollega Emilia som stod bröve kan bevittna glädjetjut/hopp och tårar efter vi lagt på och önskat God Jul och fortsättning. ÅÅÅÅÅHHHH, helt sjukt. Jag vet itne ens vad jag ska skriva..Det var som en sten som lättade från hjärtat. Önskat, velat och hoppats så länge att jag inte vågat tro på det.Gjorde ju testerna för heltidsanställd och lyckades inte fullt ut. Blev besviken efter att även ha misslyckats med testerna för tidsvis anställning. Men det gick ju bra ändå.
 
gss/t - tidsvis anställning betyder att man har ett jobb eller studier på annat håll och jobbar endast för Försvarsmakten några veckor om året, olika övningar osv. Internationella och nationella. Arbetsgivaren måste enligt lag ge tjänstledigt för att personen i fråga ska kunna vara med på dessa övningar, men man måste meddela minst 3 mån i förväg.
 
Såhär skriver Försvarsmakten på sin hemsida: GSS/T bemannas av personer som är beredda att med jämna mellanrum delta i den verksamhet som Försvarsmakten genomför inom och utom vårt lands gränser. Detta innebär att man enbart tjänstgör ett par tillfällen per år vid sitt förband. Övrig tid arbetar man för sin ordinarie arbetsgivare.
 
 
 
 
Jag är glad och kommer att somna med ett leende på läpparna!!
 
 
 

Vinterpromenad

Snö och halsont

Snön har inte svikit oss än. På god väg nu dock när värmeböljan verkar komma. Synd. Det är ju bara en vecka till jul nu helt plötsligt. Tiden går fooooort. Nu jobbar ju jag julafton och juldagen, men snön kan man ju njuta av innifrån också faktiskt.

Har dock varit sjuk de senaste veckorna och inte kunnat träna. Vilket suger, jag hade precis kommit igång ju. Gick på gymträning med laget i måndags även om jag hade lite ont i halsen. Big no no. Blev dubbelt så sjuk än jag varit tidigare. Fick ligga hemma från jobbet t.om. Booriing. Skulle lätt kunna träna nu, men vill ju vara säker på att jag är frisk och inte göra samma misstag igen. Men det är ju lätt att vara efterklok.. 

 

 

 

Snökaos och rullstolsbasket

 
 
För ett tag sedan, en vecka typ, var det ju stoooorm. Arlanda stängdes och inte alls många flighter ankom eller avgick. Så det blev smått kaosartat. Men mellan 7-11, då jag var på assistans var det några flighter som landade. Vid 11 så skulle några från jobbet bort till bosön på Lidingö och spela rullstolsbasket. Vi trottsade vädret och tog oss ända fram på oplohade vägar, tog dock lite längre än planerat. Men det var det värt. Lunch och sedan en kurs i hur man egentligen kör en rullstol, bästa sättet, smidigast osv. Spännande då man inte kör det så ofta, det ser ju så lätt ut. Men att komma över en tröskel är inte det lättaste. Fånigt svårt. Haha Efter den lilla kursen så bytte vi stolar till idrottsrullstolar. Skitsmidiga. Spelade basketmatch mot varandra. Man får ha bollen i knät, 'rulla' 2 rull lixom, sedan studsa bollen osv osv. Skitkul. Hade värden träningsvärk dagen efter. Väl tillbaka på Arlanda så skulle jag fösöka ta mig hem. Alla tåg inställda och alla bussar inställda. Score. Pappa ville inte ut på vägarna, vilket var förståerligt. Så jag fick åka med en kollega vara föräldrar kom och hämtade honom. Han slutade 14.30 och vi åkte vid 18. Han hade fårt chilla ett tag. :P
 

Uppsala

Vaknade tidigt, för en gångs skull, runt 8 bläcket. Men det var väldigt kallt utanför täcket så jag låg kvar en stund och kollade på julkalendern på svt play. Asbra.
Sedan kände jag ett sug på bacon och ägg till frukost. Herrejävlar vad mummsigt!!

Städade lite och så. Sen åkte jag till stan, käkade lunch på Taco Bar. Helt förvånad av mig själv att jag åt på ett ställe alldeles själv. Jag hatar allt sådant. Att sitta på ett café ensam är en av de värsta fobier jag har. Usch.
Gick runt med Elina en sväng och letade långklänning. Hittade en lång svarting till dress. Den ska jag ha på dansen på Karlberg på fredag. Wihoo. :D

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0