Helgen

Middag hos Louise, väldigt gott och trevligt med mkt skratt. Sedan utgång på det. Sov länge sagen efter..det blir lätt att man vänder på dygnen såhär när man pluggar hemifrån :P

Igår fick jag besök av Michis. Åååh det var så länge sedan. Hennes dotter har hunnit bli 9mån och jag har aldrig träffat tösen. Såpass längesedan var det!!
Det var iaf väldigt kul att sitta och snacka om minnen osv.

Träningen igår var första på länge pga en förbannad förkylning, igen. Bänkpress och benböj. 40kg bänkpress, kände mig stark :) sedan 60kg 90 graderbenböj. Fan benböj som är godkända av coachen är inte lätt, haha. Har iaf lagom med träningsvärk. :)

Nu har jag planerat att plugga idag, heja mig!!

Turist javisst

2h skola igår blev det. Mer trevligt än sist för jag pratade faktiskt med folk. Wohoo. Haha. Så jävla fånigt men ett steg bättre än sist. Jag hade glömt mitt anteckningsblok hemma så då tog jag mod till mig och frågade tjejen bakom om jag kunde få några papper. Det gick ju hur bra som helst. Hon berättade att hon hade haft lunginflamation förra terminen så hon missade den här kursen.

Sen var den en tjej till som jag snacka lite med. Hon bor i Strängnäs. Vi gick till tunnelbanan tillsammmans. Det var halt och trevligt.
Jag hade även planerat att promenera till stationen. Så langa upp gpsen i mob och började gå. Rog inte alls lång tid och var jag vid svampen eller va et heter. Gick in på sturegallerian för att värma fingrarna. Fucking cold man!
Jag fick sen till slottet för att se på valtbytet. Jag har en gamal lumpenfriend som går högvakt men jag såg henne inte.

Jag gick sedan mot Scandic Central för att fira min coach som hade tagit examen. Drack mig full på öl. ÖL!! Jag är så stolt över mig själv :P
Kom hem vid 18 så drog vi till Linnea, awesome day!!

Finfint

Fin pluggdag idag. Jag önskade att jag kunde åka skidor, typ lära mig att åka längdskidor..
Har försökt läsa lite om CBRN. Gick sådär..eller de e spännande men de e fan så klurigt!
Har fått sitta hemm hos mor o far för att internet vill itne samarbeta med min dator. Det vill helt enkelt inte fungera. Usch och fy och blä!!
 
 
 

First day of school

Skolan va nice. Grymt nervös och ont i magen, jag är fortfarande osäker om jag var hungrig eller nervis. Säkert en fin blandning. Heidi kom hem från Thailand. (Heidi är min nya sambo, en jobbarkompis som behövde ett ställe att bo på. Why not lixom) Så hon kom hem tidigt.
 
Jag somnade om och sen åt ja en snabb frulle å drog mot storstan. Var där typ 45 min innan start, sattemig på en bänk å chilla. Mycket män i uniform :) Först var det lite genomgång vad det var för kurs, sen så var det en lärare som pratade nonstop i 2h om starten på andra världskriget. Sjukt spännande, men han skriver som en kratta!!
 
Jag skäms också. Jag pratade inte med en ända person. Jag är så dålig!! Fy.
 
 
 

Skolstart

Nu är det nära. Skolan börjar imorgon, eller distanskursen startar imogon och den på FHS (försvarshögskolan) på tisdag. Så imorgon ska jag reka transportväg så jag vet hur man åker och beter sig som en stockholmare, bara flyter med lixom. Så imorgon blire en tripp till storstan och sedan hem och starta CBRN kursen. Iaf läsa igenom vad första uppgiftenär och lite litteratur tänkte jag, får se hur det blir med det..
Jag är nervös. Jag har inte fått mitt studentkort än, det vill jag ha så fort som möjligt så jag kan få köpa saker billigare  :D
 
 
 
 
 
 

Ackis igen

Böhm fick låsa alldeles själv idag när hon åkte hem då jag var tvungen att smita hemifrån 30min innan henne för att hinna till Ackis.

Det blev ett snabbt besök på käkkirurgen idag. Jag fick min lilla plastskena och tackade för mig. När jag provade den så satt den som en smäck, fick knappt av den. Jag ska alltså ha den här saken i käften helst 10h/dag. Yaay

Men iaf. Nu sitter jag alldeles själv på ett café och fikar. Helt överraskad av mig själv. Hatar att sitta själv och äta eller fika. Man känner sig så ensam och övergiven haha. Ett steg i taget ;)

Fiiinbesök!!

Söndagen kom och Böhm kom. Dock 1h för sent men bättre sent än aldrig :)
Av någon konstig anledning så var hennes biljett Norrköping - Knivsta via Uppsala. Sjukt märkligt då tåget åker förbi Knivsta på vägen till Uppsala. Träffade henne på perrongen och rallykörde mot ICA för att handla mat och gottis. Vi titade lite på tv och snackade skit och om livet osv osv. Sedan bums i säng.

På måndagen så sov vi rätt länge. Ända till 11.30 typ, det var niiiice. Käka frulle och tog en promenix på sjön. Böhm hade med sig sin systemkamera också så det kommer komma upp några finfina bilder på moi å på Böhm :) kul att leka modell faktiskt!!
Vi bestämde också att gå på bio och se 'Mammas pojkar'. Så innan dess åkte vi in till Uppsala och käkade på Thai Village. Grymt god och stor buffet med mongolisk mat, japansk mat och thai mat. Friterad banan ingick!! Awesome.
Bion var kul, men blev typ irriterad på mamman att hon var så himla mesig, men absolut sevärd :)

Kom hem och kollade på band of Brothers. Helt totally awesome serie. Vi fortsatte imorse med resten av Band of Brothers. Eller vi har 4 avsnitt kvar!

Käkkirurgen

Var på Ackis och Käkkirurgen för några dagar sedan. De kom fram till att jag använder tungan på helt fel sätt när jag sväljer mat osv. Jag trycker fram tungan i framtänderna och det är inte bra för mitt bett. Det har gjort så att mitt bett har öppnat sig lite sedan operationen, vilket inte var målet.
Jag ska få en plastbettskenaliknandesak som jag ska ha i käften när jag sover för att vänja av mig på något sätt. Vi får se hur det går med det. Vill ju inte att operationen ska vara gjord i onödan lixom..oh well

Göra om lite

Jobbig vecka den här veckan. Eller njaee. Eller jo. Jobba 6 av 7 dagar, jag kommer avlida. Man är typ bortskämd från att jobba 2 dagar ledig 2 jobba 3 osv osv till att jobba nästan en hel vecka haha. Jobbigt va?

Jag och pappa har iaf fixat mitt sovrum till två rum. Jag ska få en sambo. Min jobbarkompis behövde ett ställe att bo på tills hon hittar ngt nytt och snäll som jag är så erbjuder jag mig :) hon är dock i Thailand och kommer inte hem föräns jag börjar plugga den 22a. Ååå de ska bli så kul!!

Spelkväll

Har haft den roligaste kvällen på länge. Familjen Klintsbacka, som vi träffade för första gången för 20år sedan, kom på middag. Jag och Elin gick på samma dagis som Jessika och Joakim (barnen). Vi brukar ha en obligatorisk spelkväll på annandagen men det har uteblivit några år, men nu är vi igång igen. Dock inte annandag idag men det fick duga med en vanlig fredag.

Vi åt middag och spelade sedan 'ryktet går'. Ett sjukt kul spel som man ritar och gissar bilder. Som viskleken fast du ska få ner ordet på pappret, sen skickar man vidare och personen efter ska gissa vilden och skriva. Personen efter honom ska rita det personen innan gissat. Lite klurigt att förklara men fördjävla kul. Skrattade så jag grät ett antal ggr.

En ny början

 
Nyåret passerade snabbt. En trevlig kväll hos kusin Therese med bekanta firades det nya året in. Väldigt lugnt och trevligt, alldeles lagom med sällskapsspel och så. Känner att jag hivade in en massa vuxenpoäng med ett lugnt nyårsfirande. :)
 
Fick även besked att jag ska börja plugga nu den 21 januari börjar den första kursen. Eller de två första kurserna faktiskt. En på militärhistoria, D'et absoluta kriget - Tyskland och Sovjetunionen' 7,5p, på Försvarshögskolan, Stockholm, v4-8. Samtidigt så börjar min distanskurs på Umeå Universitetet med kursen 'CBRN krisberedskap' 7,5p v4-23. Sen när första kursen är klar så startar nästa, 'Kvinnor, karlar och krig. Krigföring och könsperspektiv.' v8-13.
 
Jag är så sjukt taggad. Så sjukt nervös och så sjukt glad. Att jag äntligen tagit tag i det här med att plugga. Se om det är något för mig, jag har alltid varit lite mesig och itne vågat, men nu när jag hittat något som jag tycker låter intressant så why not lixom. Det kan ju inte gå mer än fel och om det inte funkar å är det väl bara att sluta?..eller?
 
Så nu ska ajg pendla varje dag till Försvarshögskolan i Stockholm. Det är nog rätt nice att pendeln finns nu helt plötsligt..slipper jag ha en massa olika pendlarkort och bara ett byta till tunnelbanan. Shit, detta börjar låta lite läskigt när man tänker efter..äsch
 
Hitta en cool bild på Europa tagen från rymden på nyårsafton, rätt häftigt!!
 
 
 

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0