strid och turnering

Eftersom vi är 24h före i schemat så var dagen en lekdag..vi köttade i skog och mark. Eller i diken och våtmark med vatten upp till typ knäna. vi körde växelvis frammåt å grejjer med serganten. Sen gick viv idare till fänriken som skulle lära oss blixtlås bakåt och korridor, tror jag det hette. Jag kan inte riktigt förklara vad det innebär. Men man går på skyttekolon tror jag det heter och när det kommer upp en fiende framför så ska man gå ner i skutställning och aa, den längst fram springer och slår personen bakom på axeln och KÖTTAR längst bak i ledet och så gör han som nu blev först samma sak. Riktigt roligt faktist. Men att tokspringa i typ sand med allting på sej var ganska jobbigt. Sen när fänriken blåste 2ggr i visselpipan skulle vi ta skydd. Alltså dunka rätt i backen..bara vika benen under sej och lägga sej ner fort som faen. Och sen när han blåste igen så var det upp igen och fortsätta det man häll på med. Några ggr blåste han när man var i full karuta att springa bakåt..fett jobbigt att komma upp och kötta fram snabbt som satan igen..men det finns nog någe bra med det med..

Sen efter lunch så hade vi turnering. vi delades upp i 6 olika lag. Det var jag, Orrelid, Ullgren, Adamsson, Kaj och Kindström. Vi döpte oss till Pär Zedelpåse..(persedelspåse är en väska som vi har tvätt i) Vi vann de 4 första matcherna, i basket hade vi Ullgren som är över 2 m lång, i innebandy hade vi Adamsson, som visserligen var skadad men endå, och i fotboll hade vi Orrelid som e grym. Jag gjorde faktist mål i alla sporter utom basket..hrmf
Vi förlorade 2 matcher och kom typ 3a. Vinnarlaget fick 2l julmust och 3 rullar pepparkakor, 2an fick 1l julmust och en rulle peppisar. Men vi e inte bittra, nej nej..

Åkte sen ut å käka Pizza såklart..Nu ska vi se på 'We were soldiers'

Over and Out

Helgtjänst

Sitter här på en lördagskväll, klockan är nästan 22 och det är snart läggdags. VAD ÄR DET FÖR EN LÖRDAGSKVÄLL? Jo..en lördag som snart kommer bli söndag (första advent), sista dagen på helgstjänsten som går över till vanliga veckotjänsten. (och snart är det jullov) Ville bara få sagt att det e riktigt seegt att sitta här, trött och illaluktande när man likagärna kunde vara hemma och vara med dom man tycker om. inte för att jag itne gillar dom här..men ni fattar?!

Har idag, lika som igår, jobbat med att få upp containerna. Eller igår så placerade vi oss på en ny plats och fixade containarna. Vi blev klara på 3h eller något. Och det var FÖRSTA gången vi satte upp allt..eller vi hade haft en genomgång förut. Och idag rev vi allt igen..på 2h typ. Riktigt bra för att vara 5 pers på 3 containrar. Det ska lastsäkras och spännas fast och allt vad det heter. Dras kablar m.m.

haha, idag när vi skulle lastsäkra så fixade jag med spännbandet och höll på att spänna runt ett bord. Plötsligt så fastnar min lilla tumme i 'kugghjulen' på det där spännbandet..så jag sitter fast. Ropar lite genant på Holmlund..'Hoolmluund...jag sitter faaast..' sen började jag asgarva åt att jag satt fast med skinnet på tummen, att det såg så fånigt ut, och sen börja ja gråta för ja skrattade så mkt, och då kom det 'göra-ont-tårar' också. Sen blev det att jag skrattade så jag grät för att jag grät för att jag skrattade åt min tumme..Holmlund och Blanke räddade mej. Men dom vred kugghjulet åt fle håll en eller två ggr, så då blev det så jag satt fast ännu mer. Sen när jag äntligen kom loss så börja jag asgarva igen för att det var så förbannat fånigt..det syndes itne ens på tummen att jag suttit fast eller att det gjorde ont. HAHA, men nu när antingen jag eller Holmlund har en dålig dag så kan vi dra upp detta och få ett gott skratt..jisses säger jag bara.

Sen när vi har varit klara så har vi fått hjälpa tältgrupperna, och det är så himla tråkigt så jag håller på att dööö långsamt. Men det känns som att hälften av alla i dess grupper bar astår och tittar på och hälften arbetar. och dom tycker o andra sídan att vi har jättechill med våra containrar..men dom har verkligen itne sett baksidan med dessa..fastkilade tummar, tunga kablar, många skruvar osv. Fast dom har ju iofs ca 20 200kg tält, ett dussin 150kg värmare, kablar, stolar, bord..men iaf !

Vi ligger 24h före i schemat..så imorgon är det söndag, vilodagen, så då har vi en paus från tält och containrar och ska ut med fänriken i skogen och kötta STRID..allts går vi emot bibelns ord och skiter i vilodagen. Vi ska ha på oss motoroverall (en helgrön sparkdräkt) och stridsutrustning (splitterskydd, stridsväst, hjälm, vapen, stridspackning) så det kommer bli ganska tungt, men förhoppningsvis kul. Och sen efter lunch så kommer vi spela basket, fotboll, innebandy å grejjs med befälen i idrottshallen. Så det kommer bli en mkt rolig dag får jag påstå  :)

Eftersom det är lördag och kväll o allt så ska jag ta mitt pick o pack och gå in i tvrummet å chilla med de andra som tittar på Star Wars, film 6...

natti natti

C.O.N.T.A.I.N.E.R

Den här veckan och veckan som kommer kommer vi, plutonen, sätta upp stabsplats och ta ner stabsplatsen igen, och därefter sätta upp och ta ner. Har en ganska stark känsla av att det kommer gå ganska trögt. Vi har gjort det idag och igår, då måste jag säga att vi inte ens fått upp hela stabsplatsen än. Stabsplatsen är själva 'boet', hjärnan, eller vad man ska säga. det är därifrån alla befäl sitter och ger ut order till höger och vänster. Den sak som fiender vill ha kål på först, käns skönt..

Min grupp och en annan grupp är containergrupperna. Så vi håller på med conteinrarna..om ni nu inte listat ut det själva:) så vi hämtar, sätter ner, fixar och trixar så att allt e som det ska med dom (6st) och att dom får el och sådant viktigt, vi inreder dom även..men det e inge fjollerier med gardiner o skit, sätter in några bord och antagligen några datorer + en projektor å grejjs.
I dessa containrar ska befälen sitta och ge ut order. Så det är viktigt att allt är som det ska och som dom vill ha det, annars blire liv i luckan :P En av de utskjutbara containrarna (den kan bli dubbelt så bred än vad den är från början, den lixom skjuter ut sej själv på båda sidorna...) den har 2 LCD tv apparater ala 40 tum..Fänriken sa att där skulle han minsann titta på vinter OS :P

De andra i plutonen sätter upp tält..en vansinnigt massa tält. Tror dom e uppe i ca 20 tält snart. Har inte fått riktigt kläm på vad som ska hända i dessa tält, men något viktigt måste det va..

Men tanken på allt detta drillande är att vi ska kunna sätta upp en stabsplats på 24h, så snabbt som möjligt alltså. Kaptenen sa igår att han drog ner det till 24h från 48h så att vi skulle få en extra ledig dag senare..för då var det planerat att vi ska ha helgtjänst, men om vi hinner sätta upp stabsplatsen på 24h så får vi åka hem på fredagen vara hemma lördagen och sätta upp skiten på söndagen..24h. Å en extra ledig dag vill väl ingen tacka nej till va?!

Nej nu äre sovtid som gäller och imorgon äre baconspruta som ska tas..för dom som itne redan tagit. Sen är det ocskå info..MERA info om NBG (Nordic Battle Group) och utlandstjänst. Vill säga att det itne e första gången vi får info om det..känns lite som dom har dessa infomöten tills alla sökt..så vi kommer få gå på mååånga möten..:P

Har även kikat lite på Elins bilder hon har tagit i Australien, även läst hennes dagbok hon har på www.resdagboken.se hon heter elinakerblom där om ni vill in o kika..om de nu e några som läser min blogg villsäga.. :) men aah, kika på ni, för det e fina bilder !

NU äre sova som gäller, som asdåligt i natt, vaknade typ 7ggr å titta på klockan..en gång var att Adamsson drog ner gardinen typ..men det händer hela tiden. SOV GOTT!

today was the day my sister flew away

...yes, så idag for Elin mot varmare bräddgrader - Melbourne, Australia!
Hon ska vara där i ca 3 månader och praktisera på ett Kvinnligt gym 3 dagar i veckan. Hon ska bo hos Isabel, vår utbytesstudent som vi hade 07/08..det kommer ju bli superkul. Jävlarimej ! Fattar ni hur mkt sol hon kommer att få på sej..hon kommer se ut som..jag vet itne vad. En brun elin. Och hon e den som kan ligga en hel dag i solstolen utan att röra en min. Vi kommer att hämta hem en neger-elin från Arlanda i februari, haha

Halva gårdagen bestod väl av att packa, med mamma som filter så försvann väl hälften av det hon planerat ta med sej. Den komentar som mamma använde var 'det är över 40 grader där nere' och en blick som man inte kunde ta fel på. 'Den där behöver du inte, det kommer vara föööör vaaaarmt ! '
Med tanke på att hon tagit med 30kg när hon skulle på konfirmationsläger på gotland i 3 veckor och nu höll hon sej under 20kg gränsen + att hon hade 4 marabou chokladkakor, 2kg lösgodis m.m. med sej så är jag stolt över henne, att hon klarade det :) så shoping here she comes !!!

Idag åt vi frukost tillsammans och drack pappas nygjorda juice, supernajs. Lite tidigt enligt mej själv som var ute o härjade kvällen innan som vanligt. En aning spänd Elin som är rädd att alla mörkhåriga män är terrorister, så vi får se hur resan igentligen går, haha  :P  Vi hämtade upp Carro på vägen och var på Arlanda i lagom tid till att står i kö för att checka in bagaget, köpa en macka på pressbyrån och sen typ..säga hejdå..kan inte ljuga och säga att det inte kom tårar, för det gjorde det.
Från Arlanda till Bankok, med Thai och från Bankok Melbourne med Thai. Hon mms:ade en rolig bild på sätena :  

Alltså, ingen tvscreen för varje passagerare och säten som ser ut som ett halvt circustält, färgglatt ! :) Texten under bilden var följande : 'Detta är ett skämt! 20h med detta, haha' så aaa, inte bara med att hon kommer få träsmak i baksidan så kommer hon inte kunna titta på vilken film hon vill..undra om hon kommer på att hon har filmer i datorn hon har med sej..

Aja, hon kommer vara framme söndag, imorgon kl 12, perfekt till lunch..efter 10h till Thailand 2h på BKK flygplats o sen 11h till Melbourne..PIGG som en lärka kommer hon vara när hon förhoppningsvis träffar Sparrow familjen på flygplatsen :)

Hon kommer ha så jäääävla kul, ni fattar inte, sola bada piña colada, beachparty, surfa...(hajar) SOLA, hon kommer bo i solstolen, precis som jag skrev tidigare. :) Men jag kommer fortfarande sakna henne, de e ju min syster lixom. Tror jag kände likadant när jag åkte till USA i 11 månader, men det var så länge sen..hoppas hon kommer sakna mej lite lite också..<3

C körkort, YEAH BABY

jaaaadå, nu har man lastbilskörkort för militär lastbil..INTE helt fel må jag säga.
haha teoriprovet var ju skoj..vi va den första gruppen, eeeveeeer, som fick öra det på en dator..det mina vänner e inte varje dag. Tänka sej, försvarsmakten har uppgraderat sej från pärmar till datorer *apploderar* Men det va lite tjingtjing me dom datorerna, programmet funka itne som det skulle å sådär. Provet var uppbyggt i 3 olika prov. Civila regler, militära regler och tung lastbil..Jag klarade den militära delen, men kugga de andra 2. Så det blev omprov dagen efter, idag så att säga..Kuggade även där, men bara med 1p på båda..men gjorde omprov igen efter lunch och då gick det brabra. Sen uppkörning var ju lätt som en plätt..köra mot Oslo svänga av och sen köra samma vända som vi övningskört typ varje dag. HALLELUJA. Men sen vare en liten fråga som jag itne gillar. Registreringsbeviset...FYFAAAHN. Gillart inte. Det är ett papper som finns i bilen som man måste ha med överallt. Där står det typ hur mkt last man får ha, hur mkt vikt lastbilen är skattad för, bruttovikt, mm. Så det är bara massa siffror. Men det e inte enkelt bara för det. Det e aaassvååårt att veta vart man ska titta å leta när vissa skylltar kommer å så..Vad som gäller på en BK1 väg, BK2 väg och BK3 väg....JESUS. Men aaah, nu äre över som bara den. :) .

 Sen så har 4 pers i plutonen fått ledigt....bland annat Adamsson och Ullgren från mitt logement, dom e lediga i förbannade 1.5 veckor, dom jävlarna. Det e för att deras utbildning börjar inte förns om..aa, 1.5 veckor. Så dom kan ju fanimej åka utomlands å allt jue. Kul för dom, verkligen, själv få man ju åka hem kl 2 på fredag och ledig måndag, sådeså

Nej,  nu ska jag dra å käka kvällsfika, en yogurt, te och en macka eller ngt :) BYEBYEEEE

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0