REMI

..fråga mej inte vad det står för, det enda jag vet är att det är det sista vi gör i värnplikten.
Kapten sa att det är 2 veckor och 3 dagar kvar idag. HEELT sjukt. det blir ju..14..15, 16, 17 dagar kvar bara.

Idag har vi tvättat och skurat containrar. Jävlar vad petigt det ska vara, listerna ska vara vita när dom itne ensa va vita från början..typ. Varför ens sätta en vit list/golv i en container för militärer? udda

Elin tar studenten på fredag, det är också helt sjukt. Min lilla lillasyster blir nu mera bara syster..typ. Jag åker direkt härifrån hem fort som fan och byter om sen swosh till uppsala för att se henne 'springa ut'. Och jag har itne bestämt vad jag ska ha på mej än..PANIIIK. Jag har så mkt skit i min garderob men endå inget att ha på mej. USCH, slänga allt och köpa nytt? tål att tänkas på :)

Nästa vecka är det bat-afton. En lite finare tillställning här på regementet där man ska ha klänning å grejjer. Måste köpa en klänning..och grejjer till det..iaf ett par dojjor, skor..

ANA KOMMER OM 34 DAGAR...WAAAAAA




angel of death

OK, jag fatta itne hur fan man ska få in en liten youtube video här, men aa..här de den jag vill visa iaf. Kanske e typ 3 år efter, men såg den igår. taken by the angel of death !



http://www.youtube.com/watch?v=q6qpcm_Z4pA


it's raining men

Har jobbat 06-18 idag. GRYMT. Som tur va så jobbade pappa EXAKT samma tid. Så de va nice att ha en busskompis både dit OCH hem :) Dagen började segt, inte så mkt vad jag komemr ihåg. (ena Schulman brorsan skulle ut å resa). Åkte runt med Roffe, vilken lirare, hur go som helst, haha. Massa spring på F-piren blev det också, den ligger lite offside men endå inte på någe vänster :P  Gick ner till farsgubben o hälsade på honom där han sitter o knappar på datorer. Vikt och balans. Hans favoritsak här i livet..eller? Han fick en fin pin, blombukett och en liten summa häromveckan då han jobbat på SAS i 25år. Mycket längre på Arlanda :)

Det verkar vara innte att jobba på arlanda i vår familj..eller lite iaf. Pappa, mamma, jag, moster, farfar (när han var pilot 100 år sedan). Eller det va kanske itne så många, men några iaf :P

Hmmm,
*mamma e i stugan o målar arslet av sej.
*Syrran har varit på bröllop hela dagen, vet itne hur det gick, eller alla vet väl hur det går till men aa..
*Jag o pappa åt en wonderbar middag från matlådorna vi inte hann käka på jobbet.
*Jag har legat vid tvn sen dess.
*kommer nog sitta här ett tag till om inte colla grejjer händer
*fick mitt sommarschema idag
*SKA SOVA LÄNGE IMORGON..
*systers student på fredag
*MUCK om 18 dagar

DJUNGELMUCK

Nu äre slut på att sova i tält, vara i fält och gå post. Sista natten i sovsäck för mig va måndag natt. AWESOME. Sen fick jag permision. Åkte tåg hem, det tog förbannade 6h att komma hem. Tåget till Sthlm var försenat med 20 minuter så var nära att jag missade upptåget i upplandsväsby. Kom hem kl 01 typ. Sova egen säng, göttans!

Jag skulle ju då på onsdagen till Käkkirurgen. Träffade mamma på upptåget och så gick vi tillsammans till Ackis. Där sa dom att mitt bett inte va så bra (nähä?!) dom antog att jag itne kunde bita av skinkmackor (nähä?!).
Men dom sa iaf att jag skulle passa bra till en operation för att få ner överkäken så den passar in med underkäken..Dom skulle ha en konferans med alla opererare?! och läkare i september och då va jag välkommen så dom kunde klämma o känna på mej live, so to speak..sen efter min lillla resa så ska jag få tandställning i underkäken sen när det e klart så ska jag förhoppningsvis opereras.

Svullnad, blåmärke, different face, över och underkäken ihopbindna, endast flytande föda så länge de sitter ihop (duuh). Och efter det så ska jag förhoppningsvis kunna bita av den där förbannade skinkmackan :)

inventerar

sitter och inventerar containrar..har gjort det sen 02.00. Inte mkt roligt alls. Tvättat kläder i balja har vi hunnit med också, känns precis som ett scoutläger..

men på tisdag drar jag heeeem, YES SIR. Ska till käkkirurgen på onsdag och på torsdag ska jag till tandläkarn, skönt med ledigt några dagar, några dagar utan vapen runt nacken !

det va en gång..

..en soldat åkerblom som va förbannat glad att skjutningen idag gick bra...

Vi hade sista strid-skjutningen ever? en skarp skjutning, så allt kändes mkt mkt jobbigt. Iaf för min del som inte har varit med på ngn skarpskjutning när man har folk springandes överallt. Det var jobbigt, men det gick bralev  .
Vi fick åka ifrån campet till något sjutfält där vi blev indelade i olika grupper. Min grupp va dom som fick springa mest. Gå ner till ngn by, rädda 2 gisslan, skjuta på fiender och sen springa tillbaka till ´lägret´på tid. Grymt jobbigt och ansträngande. Att springa med all utrustning för första gången i svagt lutande uppförsbacke och i skogen emd massa mossa och grenar som låg överallt, så gjorde vi ett förbaskat bra jobb!!
Klarade båda gångerna under tidskravet :) så de va ju bra ! Jag klarade mej precis som restena v gruppen. Jag trodde itne ett dugg på mej själv, men det gjorde Kapten, och det fick ju en att kanske kämpa ett gram hårdare. Men nu sitter jag här med vrickad fot och sträckt skinka, men its all good !

Nej, men nu ska jag gå post, ljuvliga post, ut i dimman med mej och vakta grymma grejjer...hm

en plats i solen

imorgon gäller det, sista rycket innan muck. Eller nästan, 2 veckor kvar av våra 6 veckor nere i skåne. Sen köra gamla gamla lastbilen hem å sen äre REMI som gäller..vårda ALL materiell. CANT WAIT.

Men nu äre slutövning, JC10 (Joint Challenge 2010). Vi i stab och tross plutonerna har ju inte fått se skymten av några fiender än. Det enda som hände var att en av kockarna råkade gå av en larmmina, då låter det jättemkt och alla måste inta sina stridsställningar. Sen vare en som gick av en till när han skulle lägga sig i sin stirdsställning..så aa..vi får se riktig action vi. Men bäva inför då, eller nu, när vi kommer vara på samma ställe typ hela tiden..då jävlar kommer vi, har jag en känsla av, få skjuta. Eller?

Aja, jag e fortfarande ledig och behöver inte oroa mej för den skit som kommer förns imorgon.
Igår var jag och grillade hos Karin och Peter, fanv a kul. Har itne sett dom på evigheter. Emma kikade förbi också, gick hem med henne runt 12 å sen ringde Linnea, så jag drog me henne till Ängby..PARTYY!

Revinge

I AM HERE..skåwne!
Satt upp staben på vår rekordtid 8h 35min..låter kanske itne så jättebra men heelt ok :)
vi ligger i ett litet område här nere. Nu har vi passen 18-02 jobba, 02-10 jour och 10-18 sova. Men va uppe idag och bytte tvätt, käkade och kirra ett internetkonto som ingen har berättat om förut..
 Igår när vi jobbade så gick vi patrullerande post och på en fredagnatt så äre lite fullisar här o var, även i denna lilla håla, som vill klämma o känna på vapnet. men ICKE, dont even try! :P
Hade även gaaalet kul åt att kasta upp en fältmössa i en takfläkt så den slungades iväg. Skratta så jag grät som ett djuuur..aaa de va nice. Det böhevdes kan jag säga..ett litet skratt här o där..NEEDED!!

Nu äre bara inte lls många dagar kvar..har inte räknat,men det va 44 när jag åkte hemifrån tror jag..+ att vi muckar 2 dagar tidigare än beräknat, den 16e säger vi hejdå till grönkläder och MUCKAR..Militär Utryckning i Civila Kläder..ska bli niiice.
Efter det så jobbar jag hårt, DILAN kommer, ANA kommer och hennes kompis FABIOLA kommer..detta kommer ju bli en helt AWESOME summer!! (hoppas på lite sol och värme också:)

green is good

Idag har jag bara latat, vilket har varit alledes underbart. Älskar att ligga kvar i sängen efter man vaknat, veta att man itne behöver stressa någonstans. Låg kvar 2h idag, wonderbar.
Tittat på tv, suttit i solen, lagat paj till Elin o hennes kompisar som skulle på skiva, skjutsas dom till tåget, hämtat mamma vid tåget. Busy day, haha.

Imorgon drar jag ner till skåne igen, skåne va fint, men gillar hemma bättre :P Gött att få flyga ner iaf, orka sitta på ett tåg i all evighet..flyger dock inte hercules imorrn.




VALBORG 2010

Firades hälften i skåne å hälften hemma. Var hemma typ vid 18, sen drog jag o mamma och käka middag hos familjen Schäfer. Sen åkte jag vidare till Uppsala och till Linnea och hennes kompisar. Dom hade tydligen hängt i Eko parken hela dagen och frös så vi gick hem till en av dom som bodde i studentkorridor. Linneas kompis Lina ska möta oss i LA och hon e typ helt awesome. det kommer bli så skojjigt :D
Vi hade planerat att dra till Orange, men det var såån förbannat lång kö så vi pallade inte, men vi gick till Palermo ist, satt o chilla där. Men vi bestämde oss att ta en sväng förbi Orange om det skulle ha minskat i kö, och det hade det gjort. Så vi knata in där, mkt folk, stanna en stund osch gick sedan hem till Linnea via Statoil och köpte korv, inhandlade även en Marabou polkagris :D mmmm
Somnade på hennes soffa, vaknade vid 10 sen tittade vi på film å grejjer. Kom hem vid 17 kanske. Mamma e på spa i Linköping, pappa i stugan och renoverar badrum och Rlin hos Tobbe så jag har dosan helt för mej själv.
MEN jag fick inte igång internet , vilket var grymt iriterande förut. Men lånade syrrans dator efter 5h så nu sitter jag här vid internet och tittar på Waterworld, eller den är på i bakgrunden :)

skåene

Övningen vi hade i Strängnäs va chill. Grupperade inomhus. Så vi sov i tält utan värmare vilket var förbannat kallt första natten. Men gudomligt nice att gruppera utan snöyra och skit runt om. Det kändes som man va i en liten by, asbra ju. Vi hade jobb mellan 10-18 jour 18-02 och sova 02-10, de va chill. typ inget att göra på dagarna + att de va sol ganska ofta + att vi kunda sova ca 16h/dag (inte mej emot)

jag har för första gången i mitt liv varit i skåne. en fördjäävla lång lastbilsresa i en fördjävligt gamal lastbil ner. Hade en medpassagerare av modell skåne, så hon kände sij gladare å gladare ju närmare slutdestinationen vi kom. Vi mellanlandade i Linköping där vi sov för första gången på 2 veckor i en säng..det va nice. Sen fortsatte den långa resan ner till Revinge.
Vår maxhastighet var 80km/h, min lastbils maxhastighet var typ 80 med plattan i mattan. Så jag fick verkligen kämpa att hålla den nere hela tiden, och jag kan säga att jag fick typ inge blod i underdelen av foten pga av det :P haha
Skåne e fint, väldigt fint. Mysigt och de e så annorlunda än vad det ser ut 'här uppe'. Husen e helt otroligt coola och aa, vet inte hur ja ska förklara :P Men vi kom fram iaf där den stora slutövningen ska vara. Vi fick sova i ett metaltält eller någe sådant, hela rasbo kompani sov där. ASKALLT. Men överlevde gjorde vi och 09.00 dagen efter slutade vi. Försvarsmakten hade glömt att det va 1maj å grejjer så de va fullt på tåg, så dom fixade ett Herkulesplan som skulle flyga oss hem. WOHOO. Det gick ett plan 10.30 och ett 14.30..alla stockholmsbor + jag fick den sena flighten och alla andra + uppsalaborna fick den tidiga. Lite smått irriterande att uppsalaborna som bor 10 min från mej fick den tidiga och jag den sena..meeen jag kom hem iaf, kunde duscha i lugnan ro på regementet.

Herkules va ett stort plan. Man satt lixom på nät eller va man ska säga, vet itne ritkigt :P svårt att beskriva :p Men vi fick öronproppar och en liten lunchpåse :) fanns absolut inga fönster ut som va större än en tallrik och bekvämligheten var väl kanske en 3 av 10..servicen va 0 av 10 och den sociala biten på resan var väl runt 2 av 10 då man inte hörde ett ord vad ngn annan sa.

Sen gick jag direkt upp till mamma på Arlanda Sky Clinique(stavning) dit pappa också kom. Han hade vinkat till mej när Herkulesen taxade förbi hans lilla krypin :D

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0