pang PANG

POFF, POOOOOWWWWW, BAAAAANG

Vi fick se en förevisning på massa spräng grejjer idag. Det va nice å jädrar vilka smällar det blev. Stridsfordonsmina, spräng med 10kg sprängdeg (vi fick spränga med 125 gram igår å de smällde högt), pansarfordon som sköt kulspruta, tryckmina, fordonsmina, 40 mm kanon
en i varje pluton fick skjuta ett skarpt (riktigt) pansarskott, och det kostar ca 15'000kr/st, granatgevär. ganska nice dag, elelr förmiddag med andra ord.

Vi stod på en vall typ 200-1000 m från de olika spräng ställena. Ohh, det som smällde längst bort..det, man såg röken och grejjer, sen typ 5 sek efter så hörde man smällen och kände 'duuunsen' i bröstet typ. AAASCOOOLT :D

Men sova?!, jo känns ganska gött..men ska till sjukgymnasten imöööra kl 11, så jag ska inte ut imorgon till Strängnäs, inge tält för min del, får ändå itne bära tungt. Och ett sådant tält väger ganska tungt..ca 120kg :)

SOV GOTT :)

friday night

sitter o har precis tittat klart på Boston tea Party..bra skit. väntar på att Elin ska höra av sig att hon vill åka hem. Ska hämta henne i stan, men det lär ju ta en stund innan det händer. Finns iaf naaada på tv just nu, och ingen normal jävel sitter hemma vid datorn på en fredagkväll som man kan chatta med heller.

.Life sucks right now.



smälte min känga i onsdags...mina kängor, de va nice. Fonselius sa att det droppade gummi..aja..dom blir glada på förrådet där sen. Dom gillar nog smälta kängor där !

BURR?!

samma utsikt i alltför många timmar när de andra sköt och jag o sahlström satt vid brasan..helvete vad det va kallt !






                                   






Anaaaaaa my brazilian bitch

Juste, glööömndeee


Hon har nu bokat biljett hit så hon är här den 4 juli, fyfan va skoj..jäävlar i min låda! Hoppas Dilan kommer också.
Men vi sk ha skoj iaf, se sthlm, chilla i öregrund..mer kommer jag itne på just nu. sen ska jag nog följa med henne till Paris också, om ekonomin tillåter..ska ju ut med linnea på en hell of a trip!! Hälsa på henne å grejjer, kommer bli nice !!

de va ba de..SOOV GOOOTT !!

strängnäs

Gick till kompanisjuksköterskan idag, jag får inte bära eller lyfta tungt på en vecka. Alltså hela stridveckan vi har nu. Suger lite, men jag var endå inte taggad över huvud taget till det. Så ganska skönt iaf. Men ska ut dit imorgon med vapen och allt iaf så får de hur det går. Jag får skitont i axeln och ena sidan av ryggen när jag har tunga saker som tynger ner axxlar och 'viker' ihop ryggen på ngt udda sätt. <när axeln trycks ner av tyngden på den så får jag inget blod i armen och det gör pissont i själva axeln..så aa..HIGH FIVE!!

De andra åkte idag dit bort, jag, adamsson, lindeman och sköld var kvar. Dom gossarna var sjuka i logementet..förkylning eller någe sånt. Har if köttat på med filmer. I taket lyser stjärnorna såg jag precis klart, en klart sevärd film. Jag vet att jag e lite seg på filmer och den e ganska old, men nu har jag sett den :) Såg öven UP! med adamsson, också bra film. Sen såg jag lindeman o sköld ett avsnitt av..ja va fan vare..den serien med Skarsgård :) Också braaaaa !! Men skäld somn efter ca 10 min?! haha

Jag ska ha ensam uppställning 07.30..so wish me luck :P

byebye miss american pie!!

jaoo

Hemma på permis en dag..WOHOO, så generöst !

Hunnit med både strid i bebyggelse och annhörighetsdaag. Det va skoj. Mamma pappa elin o daniel kom. Dom fick skjuta AK5c..yaay. Jag visade lite vad vi gjorde å sådär..dom fick också käka VA-mat..mmm, smaskens.
Efter det så fick alla andra plutoner åka hem med sina annhöriga..men itne vi inte, nej nej. Vi åkte bort och hade SIB, strid i bebyggelse, vilket var nice, men jag skulle mkt mer vara hemma..

SIB innehöll - framrycka på öppen gata, framrycka i korsning, söka igenom hus och byggnader..ALLT i total tystnad. Inte ett ord sas när allt detta gjordes. Ganska coolt.
Vi va på Stora Sätra där vi i veckan också var och kastade ved och skrek på KFOR soldater som hade sin sista övning innan dom åker till Kosovo..typ den här veckan blir det va?! Iaf, vi hade olika scenarion vi gjorde. Protestera och muckar med poliser. Uppror helt enkelt. Så dom kom och muta bort oss därifrån. När vi stod o muckade med poliserna så kom de här soldaterna med batonger och sköldar..det va maffigt. Och jäävlar va stora dom va. Efter det så kastade vi ved på dom och skrek..ojojoj, det va också maffigt. Kan itne riktigt beskriva, men jag har inspelat på mobilen, så jag kanske lägger upp den..hmm

Kom hem nu vid 13 och måste åka tillbaka igen vid typ 21..ganska dryygt. Vi ska ut på övning igen..stridsövning. Så vi kommer bli så förbannat blöta..usch, och mera tält och VA-mat..det absolut värsta som finns..IEW

 

Men jag tänkte dra mej in till Arlanda för att göra en läkarundersökning som man måste skicka in för att ta C-körkort (lastbilskörkort) så vi får se hur lång tid det tar. Bara jag tar det innan MUCK..för då betalar nämligen Försvarsmakten kostnaden för körkortet..E inte det nice ? ;)

-




                             varför vill föräldrar alltid försvara det yngsta barnet för?!






massage

Nu ligger Elin som en död sill inne i köket på Massörens killertable..mmmmm snart är det min tur.
Malin, massören, har vi vart hoss många ggr när hon jobbade på Arlanda som massör har nu slutat där så vi bah beställer hem henne hit..e inte det awesome?!

Igår va ja i stan med mamma. Hon skulle kirra linser..sen gick vi å käka Kinamaaaat, alltid lika smaskigt. Sen gick jag till Lina i studenstaden och mamma gick till Monica.

Bra kväll om itne annat !

What is it?

The one who makes it sells it.
The one who buys it doesn't use it.
The one who's using it doesn't know he's using it.
What is it?

Answer:
A coffin

_________________________

What am I?

It's more powerful than God.
It's more evil than the devil.
The poor have it.
The rich need it.
If you eat it, you'll die.
What am I?

Answer:
nothing

____________________________

The music stopped. The woman dies. Why?

Answer: The woman is a blindfolded tightrope walker at a circus. The music ended a little early, and she knew that she reached the ends, so she lost balance and fell to her death.

ARN

Jobbat idag, första gången sen sist. 10-18. På väg ner till stationen, eller jag va typ framme så kommer jag på att jag glömt min badge hemma...INTE OK! Så jag fick springa hem igen. Lyxade till det lite genom att ta bilen ner och ta nästa tåg till arlanda. Kom 5min sent..men vad ska man göra?! Bättre sent än sldrig :)

Jobba va riktigt nice faktist. Lite lagom mkt att göra, hann med en Frappuchino på Starbucks också. Efter lunchen, som jag hade kl 15, hade det inget jobb till mig, så jag satt med Emanuel i soffan och tittade på diverse program. Skidor, Top Model, Americas funniest homevidoes m.m. Sen åkte jag hem hem.

Tog hand om en soldat som hade skadat sig på en mina när han åkt i ett fordon. Hans kompis förlorade benet eller foten, kommer inte ihåg. Men den här killen klarade sig undan med en operation. Antagligen en ganska svår sådann, för han hade förbannat ont, man ville itne röra i honom ens. Fyfan, led med honom rejält. Han grät nästan när vi skulle köra över honom en lite större list inne i planet, jävlar i min låda vilka grimascher man fick se.

Pappa är i Spanien tills på måndag. Han åkte igår och hälsade på farmor o farfar. Han var tvungen att ta ut semester tydligen. Så han är där och lallar runt. Lite avundsjuk är man väl..typ absolut !!

 

för ett år sedan...

Fick ett mail av en kompis mamma. Ett mail som verkligen berörde mig. Det var ett år sedan jag och hennes dotter, Josephine, va ner i diket med bilen. Ett år sedan. Tiden går fort, lite för fort. Ett år sedan var Josephine kvar på sjukhuset och jag hemma. Tanken att jag klarade mig bäst av oss två när det var jag som körde var jobbig.

Vi var på väg till skolan i Rosersberg då det var slaskigt på vägarna. Vi åkte gamla vägen mot Märsta då jag fick sladd på bilen. Jag hade ingen kontroll överhuvud taget. Bilen åkte höger - vänster - höger - vänster. Jag kunde inte göra något alls. Jag blev rädd. Jospehine sa frågande, "sara?!". Jag var hjälplös. Bilen hade fått ett eget liv. Svängarna till höger och vänster blev större och större och vi hade tappat greppet om vägen. Vi kanade över andra vägbanan baklänges, då bilen svängt så kraftigt mot vänster så vi liksom 'slog över' helt, och åkte baklänges ner i diket och bromsades av 2 träd.

Allt detta gick i slowmotion. Riktig långsant gick det, men endå hade jag itne tid att komma på något att göra åt det. Inte för att det fanns något jag kunde göra bättre men tankar for igenom huvudet att detta kommer att göra ont. Jag är så förbannat glad att det inte kom en mötande bil, det skulle varit hjärtklösande för alla våra annhöriga.
Bilen stannade hastigt och jag bara satt där och försökte fatta vad som hände. Kände efter om det gjorde ont någonstans, det var endast nacken som värkte. Tittade på Josephine, va hon ok?! Hon svarade inte på tilltal direkt, jag frågade typ 2 ggr om hon var OK innan jag fick svar. Hon hade slagit i huvudet och svimmat.
Samtidigt som jag ringer 112 så tyckte jag kände en svag doft av rök, så jag skrek till Jos att vi måste ut, hon kunde inte öppna dörren. Samtidigt som jag får svar i andra änden tog vi oss ut från bilen.

En minibuss hade stannat vid vägen och fråga om vi var OK. Jos stod lite längre bort och grät. Jag pratade med 112 och grät. Direkt när dom svarade så släppte allt, tårarna bara sprutade, vad hade igentligen hänt?! Hon i luren frågade vart vi var någonstans..ja..gamla vägen till märsta..ingen aning om vad nummret på vägen va för något. Hon i lure lät mer panikslagen än vad jag var, inte riktigt stödjande måste jag säga. Hon fick prata med han som stannade, han bodde runt hörnet och visste vart vi var någontstans. Han tog Jos till hans bil och vi fick sitta och vänta på ambulans. Sen var han tvungen och åka så han tog oss till hans granne, en gammal gubbe som bjöd på kaffe. Jos var i chock, hon sa ingenting, svarade itne på tilltal.

Jag försökte va så trevlig som möjligt, jag är en sådan människa som har svårt att vara ohövlig. Stackars gubbe visste itne vad han skulle göra. Här kommer hans granne med 2 flickor som precis har varit med om en bilolycka. Hur ska han beté sig?! Brandbilen och polisen kom. Det första som hände var att polisen förhörde mig om olyckan, jag fick blåsa och han frågade vad det var för reg skyllt på bilen. Eftersom bilen var ganska ny så kom jag inte ihåg de rätta bokstäver och nummer. Eller jag hade bokstäverna rätt men iten siffrorna. Så polisen, som itne alls var trevlig, blev misstänksam. Vafan, vad ska man göra? jag hade precis vart i en bilolycka, krockat familjens nygamla bil och han frågar ut mig om vilken försäkring den har, vem som äger den och reg skylt. Sorry, cant help you there. Jag va lixom mest rädd vad pappa skulle säga och vad som skulle hända härnäst.

Vi fick båda nackkrage och körda i varsin ambulans till Ackis i Uppsala. Det var nog först i ambulansen som allt släppte, tårarna kom i floder och jag mådde så dåligt. Hur mår Josephine, vad ska hennes föräldrar säga, hur blir det med bilen? VAD HAR JAG GJORT?  Många tankar for igenom huvudet den resan. Jag låg på helspänn, tänk om ambulansen får sladd?!

Väl på ackis så fick jag ligga på en säng i korridoren. Jos hade fått ett eget rum eftersom hon hade svimmat och slagit i huvudet vid krocken. Efter 1h kanske så fick jag klartecken av läkare att åka hem. Pappa hade kommit och satt i väntrummet. Vi gick in till Jos rum när mamma kommit. Hon låg där med gråten i halsen. Jag blev så glad att se att hon mådde bra. Eller så bra man kan göra när man inte får resa på sig och måste pissa i en burk.
Men hon var inte allvarligt skadad, dom ville ha kvar henne och rönka skallen och se så allt stod rätt till. Det gjorde mig överlycklig.

Att hennes föräldrar inte var sura på mig var gudomligt skönt. Dom var itne sura, dom var bara oroliga över mig och Jos. Att jag tagit hand om situationen så gott jag kunde och att vi båda var ok. awesome.

Bilresan hem var det läskigaste jag gjort. Pappa hade kört till Ackis i golfen, så vi åkte golf hem. En liten vit gamal sak. Jag hade hjärtat i halsgropen hela vägen hem. Slask och snö, precis som det var på morgonen. Sen när vi kom o körde på  kör det ut en oskottad bil från en väg som ska ut på stora vägen vi kör på. Han körde fram framför oss så pappa fick tvärbromsa..visst låter det som en perfekt återhämtning från att ha kört i diket 6h tidigare?!
Mör i kroppen var man ett tag efter. Nacken var helt otroligt mkt träningsvärk runt hela nacken. Jag kunde knappt röra den.

summa sumarum måste jag säga att efter ha kört ner i diket i 70km/h så klarade vi oss grymt bra. Jag känner ingen skuld längre och vi båda mår bra. HALLELUJA .




Brigade Combat Command Exercise 10

Hey hooo, lets gooo.

Hemma i värmen. Har varit en ganska lång övning från skövde - lidköping - lerum. Först var vi på en flygbas i Råda utanför lidköping. Första dagarna var det sol..eller typ den första. Sen blev det total snöstorm. Och flygplatser är inte kända för att ha mkt skog direkt. Så ni kan ju tänka er hur kallt och blåsigt det var. Jääävlar va kallt.
Måste säga att jag sover lite för bra i sjukvårdstält 4..bara värmarna är igång så, då äre nice.

Sen åkte vi mot Göteborg, till Lerum för att vara mer exakt. 2km från Orrelids hus, och hon fick ju såklart inte besöka mor o far, nej nej..
Vi va på en ganska nice ställe, dom hade tagit dit bajjamajjor, så det va chill. En svag doft av gödsel spred sej när det blåste åt fel håll. Det fanns nämligen 2 containrar fulla av gamallt gödsel..inte vidare nice.

Små konflikter har kommit fram nu på övningen. Eller dom har nog varit och grott ganska länge. En grupps uppgift är att sitta i receptionen i ett tält. Ta emot samtal och göra allt som staben säger åt dom att göra. Där inne finns det bullar i oändlighet, loka, chokladbollar ibland, mackor, varm choklad, frukt, kakor, varm korv..dom får ta allt som finns i deras kaffetält där. Vi är 3 andra grupper som är utomhus i kylan, om vi inte sover är vi ute i friska luften. Vi får inte ta det som finns i tältet. Vi får itne ens vara där inne. När man frågar om man får ta en macka så får man till svar att nej, det e bara för dom som jobbar inomhus.

Ja men visst, det är klart ni behöver den energin och sådär..självklart, ni sitter ju bakom ett bord.
Känns lite surt att dom som inte gör av med någon energi och inte behöver kämpa för att hålla värmen får ta allt som dom kan. Sjukt irriterande. Dom gör det inte bättre genom att skryta om att dom har bullätartävlingar och trycker i sig 12 bullar var..dom kunde inte tänkt på oss ute i kylan..?!

Nog om detta !!

Vi körde hem från Göteborg i ett naffs. Vi hade vunnit kriget också ! (har u övat krig hela tiden här nu) Tog sisådär en stund att komma hem..

Sova i min egen säng på logementet va underbart. WONDERBAR. NU ska jag äta fruktissallad.

sara åkerblom

~ det är otroligt vad man inte kan när man verkligen inte försöker ~

RSS 2.0